Иво Тонев за договора с „Газпром“, стадиона, отношенията си с Наско Сираков и „синята магия“

1
Добави коментар

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев определи столичани като „много по-особен клуб от всички останали“ и увери, че всички футболисти на тима са отдадени на „синята“ кауза. Тонев коментира темата за договора на Левски с „Газпром“, който все още не е подписан и обясни какви са отношенията му с легендата на Левски Наско Сираков.

Тонев коментира и селекцията на Левски, заявявайки, че клубът не желае да пръска баснословни суми за привличането на нови играчи. „Поискаха ни над 1 млн. евро за Кевин Бру и затова се отказахме от него“, коментира в предаването „Зона Спорт“ по bTV Тонев.

„Не е моя работа да давам съвети на другите клубве. Всеки знае какво прави самият той, аз нося отговорност за това, което прави Левски. Грешите на съдиите? Има някои рефери, които не са на ниво, със сигурност. А дали има други неща – не искам аз да говоря по тази тема. Нашите съдии имат качества да бъдат по-добри и от европейските съдии. Нашите съдии са добри“, сподели още „синият“ бос.

„В плен ли съм на „синята магия“? Трябваше ми известно време, за да си дам сметка, че докато не приемеш Левски като кауза, няма как да го разбереш. Левски е един много по-особен клуб от всички останали отбори. В кризисния период, когато се сблъсках с неща, с които не очаквах да се сблъскам, се резачоравоах от някои неща и тогава си дадох сметка какво е да си в Левски. Важното е, че играчите ни са напълно отдадени на каузата Левски“, продължи Тонев.

„Нямам конфронтация с Наско Сираков и никога не съм имал. А дали съм обиден, или не – няма да коментирам“, отсече изпълнителният директор на „сините“ по темата „Сираков“.

Що се отнася до това дали клубът разполага с достатъчно средства за стадиона, Иво Тонев заяви: „До 2014 година – да, а след това имаме идея как да се случат нещата. Имаме средства до 100-годишнината на клуба“.

„Начетох се и се наслушах на всякакви глупости за договора ни с „Газпром“. Левски е голямо име и колкото и да не им се иска на много хора да го признаят, това е факт. Договорът с „Газпром“ не зависи от политическата обстановка в България. Но аз съм свикнал с провокациите. Няма да кажа как стоят нещата с „Газпром“, но когато всичко се финализира, ще го обявим“, коментира още Тонев.

„Никога не съм имал амбиции да бъда президент на БФС. Достатъчно са ми ангажиментите. И това, което правя в Левски ми е напълно достатъчно като амбиция, ангажимент и мотивация, свързано с футбола. Имам си и бизнес и трябва да му обръщам внимание и на него. Нямам нито амбиция, нито желание да ставам шеф на БФС. Няма шанс дори след 20 години да се кандидатирам за президент на БФС“, сподели още Иво Тонев и за финал си пожела: „Искам първенството да е оспорвано и Левски да спечели титлата и Купата на България“.