Най-зрелищният протест днес ще остане в BG история

2
Добави коментар

Най-зрелищният протест днес ще остане в BG история

На днешния национален празник се проведе в цялата страна най-зрелищният протест, който ще остане в BG история

Преди 135 години българите се обединиха около стремежа за Свобода. 135 години по-късно българите се обединиха около идеята за справедлив и достоен живот.

На националния празник е най-многолюдния протест

Да живеем свободни е изключително важно, но когато сме свободни искаме да живеем като достойни хора, а не като окаяни нещастници в собствената си страна.

На днешния Национален празник протестиращите в София коленичиха в знак на признателност пред паметника на Апостола на Свободата Васил Левски. С едноминутно мълчание, на колене и със сведени глави протестиращите изказаха своята признателност и благодарност пред огромните усилия, които Левски беше положил в продължение на години да събуди духа на роба и да призове народа към организирана борба срещу поробителя.

Протестиращите на днешния 3 март на “Орлов мост” обявиха, че ще създадат гражданска инициатива, която ще бъде учредена днес навръх националния празник.

Новата инициатива ще се нарича “Орлов мост – народъ в единство”. Учредителите направиха изявление, в което казват, че в новото движение ще участват представители на различните градове и от различни организации. Последователите са загърбили всички различия в името на България, писаха в БЛИЦ.

Калинка Петрова

сподели бутон

Чудеса.нет препоръчва и: