Евтини и ефективни народни средства за здрави и бели зъби

5
Добави коментар
Galana
Galana

Евтини и ефективни народни средства за здрави и бели зъби

Polina+
3 март 2013

Всички искаме да имаме здрави и бели като на рекламите зъби. Разбира се, тази белота е просто рекламен трик, но можем да върнем естествената белота на нашите зъби и да се грижим за тяхното здраве с няколко народни средства.

Четка с естествен косъм и солена преварена вода измиват зъбите чудесно. Можете да използвате и морска сол.

За дезинфекция на устната кухина можете да използвате чубрица. Тя е много силно дезинфекционно средство. Поставете сухи стрити листа върху суха четка и внимателно търкайте зъбите във всички посоки, а след това изплакнете устата.

Активният въглен отстранява зъбния налеп. Натрошете няколко таблетки, поставете ги върху четката и мийте зъбите си в продължение на три минути. Накрая изплакнете хубаво устата.

Полският хвощ предпазва зъбите от кариес, спира кървенето и заздравява венците. Наберете хвощ от влажно място, изсушете го и го стрийте на брашно. С него можете да миете зъбите си два пъти дневно.

Потъмнелите зъби на пушачите се почистват със ситно нарязани, изсушени корени на ирис.

Ако натърквате от време на време зъбите си с лимонена или бананова кора, ще възстановите и запазите тяхната белота.

ВАЖНО: Ако публикацията Евтини и ефективни народни средства за здрави и бели зъби ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: