Обрат за една минута зарадва Марсилия

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Отборът на Олимпик Марсилия успя да постигне много трудна победа над последния в класирането на Лига 1 – Троа. Южняците взеха успех с 2:1 в мач от 27-ия кръг на шампионата, след като до 81-ата минута губеха с 0:1. Два гола за една минута обаче донесоха ценния успех на ОМ.

След нулево първо полувреме, в което гостите действаха спокойно и се отбраняваха добре, Троа изненадващо стигна до гол в средата на втората част. Маркос се озова с топката в наказателното поле след грешка на защитата на домакините и с премерен удар откри. В 81-ата минута обаче гостите си вкараха автогол, когато след един шут на Андре-Пиер Жиняк Флориан Жаржа прати топката в собствената си врата. В следващата атака на Марсилия пък многоходова комбинация остави Жиняк сам срещу празната врата и нападателят донесе успеха на тима си.

Така Марсилия се завърна на третата позиция в класирането с 49 точки – с две преднина от четвъртия Сент Етиен и на пет от лидера Пари Сен Жермен. Троа пък за пореден път през този сезон не успя да се възползва от благоприятно развитие на мача си и отново загуби ценни точки. Тимът е на последно място с актив от 20 точки – на седем от спасението.

СТАТИСТИКА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ