Астрологът д-р Светла Балтова: Всичко старо ще бъде разтърсено и променено

1
Добави коментар
agroplovdiv
agroplovdiv

Хаосът и емоциите днес ще получат рязка посока през април, през юли ще се почувстваме близки като от едно семейство

Д-р Светла Балтова е от Пловдив. Има 30 годишен лекарски стаж, а в последните 12 години практикува холистична медицина, включваща и астрология. Автор е на книгата „Астрология и астропсихология за всеки”, съставител на книга за здравето: „Здраве, сила и живот”, отразяваща методите за лечение на Духовния учител Петър Дънов.   

–          Д-р Балтова, в края на миналата година, вие видяхте на астрологичната карта, че 2013 г. ще е на големите промени. Този месец е точно такъв. Какво могат да кажат още планетите? Накъде вървим?

–          Годината ще е под силното въздействие на планетата Уран. Тя е на изобретателите и на новаторството. Затова като цяло моят съвет към хората е да рискуват, да променят, да действат. Не се страхувайте от промените! Приемайте ги радостно и с чувството, че животът е една непрекъсната промяна. И че не може човек да се вкопчи в една структура и да иска сигурност. Няма сигурност на този свят, всичко е променливо. Така че – рискувайте! Всичко старо ще бъде разтърсено и променено.

–          Как действа Уран в този месец?

–          В момента сме под ретроградното влияние на Марс и Меркурий. Те са в знака Риби. Тъй като Марс е планета на действието, на силната енергия, тя не се чувства добре в Риби. По тази причина тази енергия е трансформирана в емоции и хаос. Въздействието на Меркурий още повече засилва това усещане на много силни чувства без ясна посока.

–          И така докога?

–          Може да се очаква, че нещата ще добият посока от 17 март нататък. Тогава три мощни планети ще се движат напред. Това са Марс и Венера в знака Овен и Меркурий. От 20-23 март вече емоциите ще се насочат към конкретни цели. Тогава ще имаме силен изблик на уранова енергия, която при това ще е целенасочена. Но, мога да кажа, че посоката ще бъде определена рязко. За много структури това може да бъде стресово.

–          Това няма ли да увеличи хаоса?

–          Някакъв вид хаос се създава наистина. Ако се обърнем към китайската „Книга на промените” (И Дзин) в третата хексаграма се казва, че всяко начало започва с хаос, който с мъдрост и разум се обръща в нещо добро, от него се ражда новото. Тоест, когато се задвижват новите неща, и то ускорено, винаги има малко хаос.  Във всички случаи обаче промените няма да бъдат деструктивни. Вече са посети семената на новото и това са новаторските идеи. Влиянието на Уран е и градивно. То ще доведе до интересни научни открития, постижения свързани с енергетиката, с използване на природни енергийни източници. Заради комбинираното въздействие на Уран и Плутон, вероятно ще се открият и неща, които са били пазени в тайна дълго време. Те ще излязат на бял свят, ще бъдат публикувани и ще станат достъпни за повече хора.

–     Има ли месеци през които това влияние ще е най-силно?

–          Най-силно ще е през пролетните месеци – от втората половина на април до средата на юни. След това пък настъпва едно друго влияние от началото на юли, когато Юпитер и Плутон застават от двете страни на една ос – оста Рак – Козирог. По-точно казано Юпитер влиза в знака Рак, а Плутон си е в знака Козирог. Това противостояние ще бъде особено силно през целия август.

–     Как ще ни въздейства тази конфигурация?

–     В този случай ще преобладава водния елемент представен от Юпитер и Марс в Рак и подкрепени от Сатурн в Скорпион. Това ме кара да мисля, че по един или друг начин ще бъде провокирано усещането на хората за едно семейство. Това е най-висшата характеристика на Рак – че всички сме деца на майката Земя. Юпитер в Рак дава силно чувство за състрадание, за  емпатия, за щедрост и благородство. Докато Плутон в Козирог е по-студен и строг. Смятам, че енергиите на Юпитер в Рак ще се противопоставят на студенината, на формалността в общуването. Изобщо на всичко, което се крепи върху формални взаимоотношения. Ще има условия  хората да бъдат много по-съпричастни един към друг.

–           Не се ли очертаваха тогава и изборите?

–           Не зная. Но ако говорим за изборите, Ракът е свързан с чувството за род и родина, с родовите корени. И затова мога да кажа, че ще бъде печеливша каузата на този, който успее да обедини хората с патриотизъм, привързаност към рода, семейството и децата, който проявява загриженост за „малкия човек”.  Докато сухите формулировки, които разчитат на ред, законност и дисциплина, няма да бъдат печеливши. Тези които водят по-емоционална и топла политика ще имат повече успех.

–           Какво друго предсказват планетите?

–           В началото на годината продължава  силното  въздействие на Сатурн и Плутон от края на 2012 (те са във взаимна рецепция). То предизвиква дълбоко вглеждане вътре в себе си. Волно или неволно, голяма част от хората ще бъдат принудени да се вгледат във вътрешния си живот. Да се срещнат със страховете си и да ги преодолеят. Или да потърсят вътрешната си опора. Във време на преход и промяна, когато човек има нужда от стабилност, той трябва да я намери у себе си. През динамичната 2013 г. точно планетните съчетания ще ни помогнат да намерим вътре в себе си опората. Да влезем във връзката си със своята творческа същност, искра.  Всеки човек я има, но тези, които са с пробудено съзнание догодина могат да си дадат сметка дали са на точното място в живота. Това е прекрасно време за намиране на „твоето място”, там където се чувстваш стабилен. Защото когато си на мястото си, ти имаш чувството за стабилност. През 2013 г. материалното ще бъде нестабилно.