Николай Банев: На Черната Златка ѝ е внушено да говори неверни неща

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Николай Банев и Златка Димитрова.

„Тази сага е от много години. Тя също е заложена от политиците, срещу които скачат протестиращите“. Това заяви пред Нова телевизия бизнесменът Николай Банев в отговори на обвиненията на Златка Димитрова, известна като Черната Златка, че той е заграбил имоти на баща й.

Банев поясни накратко, че проблемът е, че той няма нотариален акт, а тя има.

По думите му дружеството „Хелио турс“, в което той е акционер, е закупило активи от Центъра за масова приватизация, след това от Министерство на икономиката. В тази дълга сага се оказва, че от една страната е Закона за приватизация, който казва, че зами, ползвани за туристически цели, не могат да се реституират в реални граници. От друга страна Поземлената комисия издава нотариални актове, какъвто има Златка Димитрова.

„Законът е императивен“, каза още бизнесменът. Според него на Черната Златка ѝ е внушено да говори неверни неща.

„Защитавам тезата на сбъркания преход, защото той беше изграден от чужди сили. Българският бизнес беше заврян в тази ниша, където лозунгите срещу него бяха криминален, лош, чорбаджия, изедник.

Той беше превърнат в едно страшилище за хората и не му дадоха възможност да се развива адекватно“, каза още Банев.

Според него проблемите на страната се дължат на това, че нямаме национално-икономическа доктрина и политиците са били слуги на чужди интереси.

Банев даде пример за унищожаването на българската икономика с предприятието „Полимери“ – Девня. По думите му НЕК дължи на дружеството над 40 милиона лева. В момента то се управлява от синдик, който е свързан с ГЕРБ. „Този дълг е натрупан от повече от 4 години“, каза Банев.

Бизнесменът не отговори кога работниците в „Полимери“ ще си получат заплатите.

„Съдебната система е продажна“, категоричен беше Банев.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти