Нов тип батерия се зарежда за секунди

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Учени създадоха с евтини материали 100 суперкондензатора на един диск (снимка: UCLA)

Изследователи от Калифорнийския университе в Лос Анджелис (UCLA) обещават пробив в батериите за мобилни устройства и дори за електромобили.

Разработен е суперкондензатор с много малки размери на основата на графен, който позволява създаване на енергийни устройства, способни да се зареждат и разреждат хиляди пъти по-бързо от обикновените батерии, съобщи Дейли Мейл.

Суперкондензаторът е направен от слой въглерод с дебелина 1 атом. Той се произвежда лесно и може да се използва в най-различни устройства.

Внедряването на подобен кондензатор ще доведе до появата на по-компактни телефони и други мобилни устройства, тъй ще отпаднат сегашните големи и тежки батерии.

Учените са използвали по време на изследването обикновено записващо DVD устройство с технология LightScribe, докато в традиционното производство се разчита на скъпо литографско оборудване, което вдига цената на крайния продукт.

Само за 30 минути изследователите са създали с евтини материали 100 суперкондензатора на един диск. Учените твърдят, че всеки може да си направи подобен кондензатор в домашни условия.