Един-два трика срещу пролетната умора

3
Добави коментар
Sportuvaibg
Sportuvaibg

На всички ни е известно понятието „пролетна умора”, но дали всички сме го усещали наистина и по-важният въпрос е, ако сме – как да се преборим по-лесно с него?

 

Пролетната умора е едно състояние на организма, в което той изпада след студовете и зимата. Като цяло снежният сезон ни носи много радост на ски пистите, но и едно огромно изхабяване на цялата ни вътрешна система. Емоционално сме почити на входа на депресията, а физически „не си чувстваме краката”.

 

Колкото и странно да прозвучи, спортистите също стигат до подобно състояние. Тоест колкото и да е активен начина на живот, това не е гаранция, че винаги ще си в кондиция. Изпече ли за по-дълго слънцето и започва да ни мързи, да си мечтаем за лято, море, а от там да станем и тотално нетрудоспособни.  А това носи риска да останем без работа.

 

Всичките тези неща ги уточняваме с една единствена цел – да се стегнете и да се радвате на чуруликането на птичките не от леглото у дома, а в парка – бягайки. Ето и няколко съвета как да се преборите с умората:

 

1.  Опитайте се да промените начина си на хранене.

Зимата, сама по себе си, предполага по-тежки храни, за да може тялото да е добре снабдено с някоя и друга излишна мазнинка и да се предпазва от всички вредни външни влияния. Пролетта обаче носи със себе си ухание на свежест – наблегнете повече на пресни зеленчуци и плодове. Може да махнете и вечерята, като цяло, или поне да намалите количеството храна на нея.

 

 

2. Огледалце, огледалце…

Ееей това, ако не е стимул – здраве му кажете. С идването на хубавото време започваме на обличаме все по-тесни и по-тесни дрешки, така излизат наяве „нещица”, които просто не трябва да са там. Така че не позволявайте на умората да ви тръшне на легло и толкова да се застоите там, че размерът на пролетните дрехи вече да е с два номера отгоре. Сега е времето за спорт!

 

 

 

3.   3.  А за най-накрая оставихме позитивизма – слънцето, разлистването на дърветата, птичките, възможностите за разходки – всичко това носи идеята за „нов живот”. Един вид прераждане. Насладете му се с пълно сърце и душа, и се усмихвайте.

 

 

За да сте винаги актуални, здрави и усмихнати – следете ни и на Фейсбук страницата ни.