Отвлякоха дъщерята на Брендо (обновена+видео+снимки)

15
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Отвлечена е 10-годишната дъщерята на Евелин Банев – Брендо. Момиченцето се казва Лара. Шофьорът, който е трябвало да я откара на училище, е бил прострелян от трима неизвестни мъже с автомати. Инцидентът е станал пред дома на Банев в кв. „Бояна” на улица „Пушкин”. Нападателите са отпътували с джип „BMW X5“ към  Околовръстното шосе.

Охранителят е на 36 години и е откаран във Военномедицинска академия с две огнестрелни рани на ниво бял дроб. След стрелбата той е бил контактен и е успял да каже, че момичето не е ранено при похищението. Състоянието му  е средно тежко и няма опасност за живота му, заяви директорът на ВМА ген. Стоян Тонев.

Малко по-късно д-р Иван Шопов, шеф-екип на Военномедицинска академия, заяви, че предстои да му бъде извършена операция. „Касае се за огнестрелно нараняване на гръдния кош, с фрактура на едно ребро, и контузия на белия дроб. Пациентът в момента е стабилен, предстои му оперативна интервенция. След провеждането на оперативната интервенция ще бъде настанен в реанимацията на болницата за долекуване”, каза д-р Шопов.

По думите му в момента реална опасност за живота на простреляния няма, но всичко зависи от следоперативния период и контузията на белия дроб.

Имало е още един охранител в къщата, който не е пострадал.

Черният джип е бил с откраднати номера от „Мазда“. Знае се, че регистрационните табели са от София. Полицаите очакват да открият джипа, с който е извършено отвличането, запален. Такава е практиката в подобни случаи, категорични са разследващите.

Отвличането е извършено изключително професионално. Много е рано да се градят версии, но разследващите не изключват възможността и Брендо сам да е инсценирал похищението, за да се върне в България, както и поръчката да е направена от Румъния или Латинска Америка – където е характерно кокаиновата мафия да отвлича деца. Разследващите са категорични, че има вероятност Лара да е отвлечена заради неуредени финансови сметки.

Една от съседките е чула два изстрела – силни и къси. Жената се е приготвяла да разхожда кучето си, когато е чула през отворения прозорец гърмежите. Като комшии не са имали проблеми, спокойно съжителство, сподели тя пред репортер на novini.bg.  Преди време Брендо е живеел в друга част на квартала и тогава е имал засилена охрана, която е спирала минувачите, за да ги пита дали са от квартала и къде живеят, но сега нещата били далеч по-спокойни, каза съседката на Банев. Семейството се е настанило в къщата около 2000 година. Имат и второ дете – момче. Според съседите за децата са се грижили детегледачки, но майка им също живее с тях.

На мястото на инцидента е бил и зам.- градският прокурор Роман Василев, които не пожела да коментира пред журналисти случая. 

Вдигната е цялата полиция на София. Блокирани са входните и изходните артерии на столица.

Припомняме, че на 15 февруари Софийcкият грaдcки cъд поcтaнови 7 години и 6 мeceцa зaтвор зa Eвeлин Бaнeв-Брeндо. Cочeният зa „кокaинов крaл“ e обвинeн зa оргaнизирaнe нa прecтъпнa грyпa и прaнe нa над 2 млн. евро от контрабанда на наркотици.

На Банев е наложена и глоба от 30 000 лева и девет години лишаване от право да бъде управител и да осъществява търговска дейност. Освен това съдът реши, че Евелин Банев трябва да възстанови сумата от 21 милиона лева, изпрани чрез наркотрафик. Заедно с Брендо прeд cъдa ca изпрaвeни и бившaтa мy жeнa Моникa Добриновa, вдовицaтa Дecиcлaвa Дишлиeвa, и Cимо Карaйчeв, които полyчихa 3-годишни ycловни приcъди. Според разследващите четиримата са били част от международна мрежа за пране на пари от наркотрафик.

Cъдeбният зaщитник нa Брeндо aдвокaт Инa Лyлчeвa зaяви, чe щe обжaлвa приcъдaтa, тъй кaто нямa докaзaтeлcтвa зa извършeно прecтъплeниe, a в обвинeниeто имa ceриозни пропycки. Присъдата на Евелин Банев може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.