Бутикова модна улица се пренася от Милано за 3 дни в Пловдив

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Емблематичната за световната мода улица „Монте Наполеоне“ от центъра на Милано се пренася за 3 дни в Пловдив. Търговската артерия с бутици на най-известните дизайнерски къщи, която е италианският еквивалент на нюйоркското „Пето Авеню“, оживява от 22 март в Палата 2 на Международен панаир -Пловдив.

Нестандартната визуализация е само част от многобройните атракции на 21-вия Италиански фестивал на красотата и прическата. Престижният международен форум за фризьорство, козметика и грим ще продължи до 24 март включително, съобщиха организаторите „Christian Of Roma Group“.

Непосредствено след влизането си в Палата 2 посетителят се озовава в неповторимата атмосфера на „миланското ларго“. На щанда са разположени автентични лампион и пейка на фона на актуален изглед от виа „Монте Наполеоне“. А край тях топстилисти от Италия майсторски ще демонстрират най-новите продукти и последните тенденции във фризьорството.

Посетителите ще имат възможност да вдишат естествения аромат на лавандулата без пестициди, която козметичен гигант от Болоня отглежда за суровина в екологично чисти райони на света. Една от плантациите е в българското село Стрелча, уточниха организаторите на фестивала.

И тази година те залагат на успешния трипластов формат за провеждане на фестивала. Демонстрации по щандовете на иновативни техники за подстригване, боядисване и стайлинг ще се редуват с шоу презентации от сцената на методики и продукти за разкрасяване. Едновременно с това в зала „България“ на Конгресния център в Панаира ще текат и техническите семинари. Те са безплатни, а участниците в тях имат уникалната възможност да усъвършенстват уменията си, черпейки знания и опит от 4-ма световни стилисти – Ричард Томпсън, Вивика Дейвис, Марта Ванучини, Саверио Палма.

Струнен квартет „Интро“ заедно с балет „Елика“ ще открият Италианския фестивал на красотата и прическата с тематичното шоу „Ангели и демони“. То е част от конкурсната програма за грим, обясниха организаторите. На същата тема трябва да творят и участниците в единия от двата раздела за прически. Във втория фризьорите се изправят пред предизвикателството за създаване на абитуриентска визия. „По този начин ще бъдем полезни с даването на идеи и за предстоящите балове“, увериха организаторите.

Ученическият конкурс за прическа е на тема „Етно пролет“.

150 лева е стойността на предметните награди за победителите. Призовете за подгласниците са съответно за 100 и 50 лв.

Заключителната част на Италианския фестивал е поверена на стилист Капанов и младежката секция на „Интеркоафьор България“ – фондация „Гийом“. През есента именитият софиянец предизвика фурор в Пловдив, представяйки дръзко шоу с танцьорите от балет „Арабеск“.

Сред екстрите за победителите в отделните категории на конкурсите е и пробно шофиране с най-новия CLА клас на „Мercedes Benz“.