Анализатор: iPhone 5S ще излезе през юни

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Новият iPhone 5S с “умна” светкавица и процесор А7 се очаква през юни т.г

Смартфонът от следващо поколение iPhone 5S ще излезе на пазара през юни тази година. Заедно с него Apple ще пусне и евтин модел с корпус от пластмаса и стъкло, твърди анализаторът Мин Чи Ко от KGI Securities Мин-Чи Ко, който вече предсказа успешно появата на някои модели iPhone 5, iPod touch, iPad mini, iPad 4 и iMac.

Според анализатора, iPhone 5S ще използва процесор Apple A7, „умна” светкавица Smart Flash с бели и жълти светодиоди, която обезпечава по-високо качество на изображението, скенер на пръстови отпечатъци и по-мощна батерия.

Евтиният модел ще има по-слаби характеристики и освен това ще е по-тежък от iPhone 5S. Мин Чи Ко твърди, че бюджетният iPhone ще поддържа LTE, тъй като добавянето на 4G технологията не е оскъпява съществено устройството, а същевременно дава сериозно предимство.

Apple засега отрича слуховете за евтин iPhone с обяснението от Тим Кук, че и в момента компанията предлага достъпни смартфони. Мнозина анализатори обаче съветват Apple да пусне бюджетен модел, за да осигури растеж.