Кличко пак избяга от Кубрат, уговори си бой с италиански анонимник

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Владимир Кличко ще защитава четирите си шампионски пояса, версии IBF, IBO, WBO и WBA, срещу спаринг-партньора си от миналата година Франческо Пианета на 4 май в Манхайм (Германия), обявиха от мениджърската агенция на украинеца.

Това е сериозен удар по амбициите на българския шампион Кубрат Пулев да превземе световния боксов връх. През последните месеци Кобрата бе спряган за основен претендент за поясите на по-малкия от братята Кличко, но както самият Кубрат заяви, украинецът бяга от мач с него, защото иска да остане по-дълго на върха.

„Един от Кличко-вците пак си е избрал абсолютно посредствен съперник, който дори за мен ще е лесен. А аз не съм световен шампион“, смята Кобрата и се оказа напълно прав.

На практика се получава така, че всички, които бяха спрягани за противници на Пулев в мач за определяне на претендент №1 за коланите на Кличко, си намериха оправдания да не излязат срещу българина.

Тайсън Фюри каза, че иска да отмъсти за загубата на сънародника си Дейвид Прайс от американеца Тони Томпсън и следващата му среща ще бъде именно срещу него.

Томаш Адамек пък изтъкна като причина да откаже бой с Кобрата, по-добра финансова оферта за мач с друг противник, който вероятно ще победи.

Истината обаче е ясна за всички. Никой не иска да излезе на ринга срещу Кубрат, за да не бъде смазан от бой и нокаутиран, без да вземе големи пари за това. Дори Владимир Кличко се страхува от българина и си избира по-лесни противници, за да може да запази титлите си по-дълго.

„Кличко са политици, пазят се, което е нормално, защото са от 10 години на върха и искат да се задържат максимално дълго. Бягат от мен“, обяви Пулев в телевизионно интервю преди няколко дни.

Все пак европейският шампион в тежка категория остава оптимист. „Аз съм сам. Сам съм като Левски, но рано или късно и моята звезда ще изгрее“, вярва той.

А иначе бъдещият противник на Кличко – 28-годишният италианец Франческо Пианета, има 28 победи и един равен мач в своята професионална кариера и дори не е в Топ 15 на Световната боксова федерация (IBF), където нашият Кубрат Пулев заема първото място.