Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Спирулина-Spirulina

22
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Какво е спирулина

 

Спирулината е синьозелено микроводорасло, пълноценна, здравословна и лесноусвоима клетъчна храна.Спирулина се смята за едно от най-питателните растения на земята.Тя  е богата на протеини, бета каротин, каротеноиди, хлорофил и широк спектър витамини, минерали и микроелементи.

 

 

Какво съдържа Спирулина ®

Спирулина състав

 

В Spirulina се съдържат над 100 хранителни съставки, от които: 60-70% белтъчини (сухо вещество), всички незаменими аминокиселини, витамини (А, Е, В1, В2, В6, В12 – в особено големи количества).Прием на spirulina ще Ви достави фитонутриенти и син фикоцианин, който стимулира имунната система и е с подчертани антиканцерогенни свойства.Прием на спирулина доставя на организма над 17 различни бета-каротиноиди, коктейл от минерали , който включва желязо, магнезий, калций, фосфор, йод, селен, манган и цинк.Водорасли спирулина съдържат уникални пигменти, омега-3 и омега-6 мастни киселини, гама-линоленова киселина, мощни пробиотични съединения, хлорофил и полизахариди.Тя е богата на гамалиноленова киселина (рядко срещана есенциална мастна киселина), която по принцип се съдържа само в майчиното мляко – затова наричат спирулината още “Майчиното мляко на Земята”.Спирулината е един от най-богатите естествени източници на антиоксиданти!

 

Тези уникални сини водорасли са една наистина незаменима хранителна добавка!

 

Здравословни ползи и действие на Spirulina

 

Спирулина е ценна хранителна добавка за спортисти и хора, занимаващи се с бодибилдинг. Тя се оказва особено подходяща за онези, които искат да редуцират своите килограми и едновременно с това да запазят добрата си фигура.

Прием на спирулина подсилва организма

Прием на spirulina успешно се използва за Стимулиране на имунната система

spirulina доказано намалява холестерола

Spirulina съдържа гама-линоленова киселина, която е абсолютно необходима за развитието на бебетата, понижава високото кръвно налягане и холестерола при възрастни пациенти. Тя облекчава симтомите на артрит, предменструалните болки, както и редица кожни болести (екзема, псориазис и др.)

Високото съдържание на нетоксично и лесноусвоимо желязо в спирулина я  прави изключително ценна за кръвта.

Последни изследвания потвърждават защитния ефект на спирулина върху черния дроб

Добавете Прием на спирулина превантивно  срещу алергии.

Водорасли спирулина са с изразени антивирусни, антибактериални и антимутагенни свойства.

Богатото съдържание на минерали е от голямо значение за поддържане здрава структура на зъби, нокти и косата.

Значително забавя процесите на стареене, като неутрализира свободните радикали.

Спирулината е особено подходящо средство към лечебната терапия на заболявания като анорексия.

Тя е подходяща и за вегани и вегетарианци, защото съдържа два пъти повече протеин от соята.

Екстрактът от спирулина се използва като активна съставка в редица козметични продукти, чието приложение е да стимулират и подобрят обмяната на веществата, поддържат еластична кожата, като повишават снабдяването и с най-важните вещаства.

 

Спирулина цена

 

►Spirulina 100 Tablets 450 mg BioTech USA

 

⇒Заболявания при които се използва спирулина: Анемия, Загуба на апетит, Мастопатия, Настинка, Обилна менструация, Отслабвоне на паметта, Пречистване на кръвта, Пролетна умора, Разширени вени, Студени крайници, Умора, Хепатит, Цироза, Чупливост на ноктите