И прокуратурата разследва отвличането на Лара Банева

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Издирват няколко души за убийствата на Никита и Анна

2015-04-07 21:58:17

Софийска градска прокуратура е започнала разследване за извършено престъпление – опит за убийство и отвличане на дъщерята на Брендо – Лара Банева. Това съобщи Румяна Арнаудова, говорител на Софийска градска прокуратура, цитирана от Фокус.

12-годишната дъщеря на Ивелин Банев – Брендо е пътувала в лек автомобил, шофиран от 36-годишния охранител Борислав Ценов. Трима маскирани с джип препречили пътя на колата и стреляли срещу водача. Детето е качено в джип БМВ Х5, който е поел в посока Околовръстен път.

Разследването на отвличането продължава. В момента се извършват интензивни следствени действия по събиране на доказателства. 

Продължава огледът на мястото на инцидента на ул. „Александър Пушкин“ в столичния кв. „Бояна“. На мястото на инцидента има много полиция, има и голямо струпване на журналисти с камери и фотографи. Районът е отцепен от полиция, има паркирани полицейски бусове, както и автомобил на криминалистична лаборатория. Разпитват се очевидци. Една от съседките потвърди, че е чула два изстрела.

Блокирани са входните и изходните артерии на София заради издирването на извършителите.

Във Военномедицинска академия е настанен 36-годишният охранител от автомобила, от който беше отвлечена 12-годишната Лара Банева. Борислав Ценов е постъпил в болницата стабилен, адекватен, без опасност за живота. Наранен е в областта на гръдния кош – непроникваща рана.

Д-р Иван Шопов, шеф-екип на Военномедицинска академия. „Касае се за огнестрелно нараняване на гръдния кош, с фрактура на едно ребро, и контузия на белия дроб. Пациентът в момента е стабилен, предстои му оперативна интервенция. След провеждането на оперативната интервенция ще бъде настанен в реанимацията на болницата за долекуване“, каза д-р Шопов. По думите му – в момента реална опасност за живота на простреляния няма, но всичко зависи от следоперативния период и контузията на белия дроб, пише 24 часа.