Защо детето плаче?

7
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 267 пъти | добавена на 05.03.2013 г.

Испански учени от университета на Валенсия са разработили класификация на бебешкия плач. За да се разбере причината, това е достатъчно да се погледне в лицето на детето, пише „MedVesti“. Според авторът на изследването д-р Мариано Холиз, плача за едно дете – това е единственият начин то да изрази своите негативни емоции, а в зависимост от изражението на лицето на детето, както и интензивността на плача му, може да се разбере приблизителната причина.

Ако детето плаче, и държи очите си отворени, това означава, че то е ядосано или се страхува. А когато плаче и затваря очите си, то това означава, че го боли.

Снимка:  imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Освен това е необходимо да се следи развитието на динамиката на плача. Разсърденото дете плаче горчиво, но след това от силен плача му постепенно започва да намалява и избледнява, докато спре. Но ако бебето някъде го боли, или то се страхува, напротив, плача му  е  доста продължителен и се увеличава постепенно.

Класификацията се основава на наблюдения на 20 деца във възрастовата група от 3 до 18 месеца. Също така, учените са наблюдавали реакцията на родителите им и установили, че майките имат по-добро разбиране, кога детето плаче от болка, или причината е друга.

Етикети

плач, помощ, бебе, дете, майка, страх, болка, родители, родител,