12-годишно момиче има по-високо IQ от Айнщайн и Хокинг

2
Добави коментар
Nauteka.bg
Nauteka.bg

12-годишно момиче има по-високо IQ от Айнщайн и Хокинг 05.03.2013Публикувано в: Други науки

Пример за задача от IQ тест. Средният коефициент на интелигентност на възрастен е 100. Неха Раму е с резултат 162. Изображение: Life of Riley

Дванадесетгодишната дъщеря на индийски имигранти във Великобритания има по висок коефициент на интелигентност от Бил Гейтс, Албърт Айнщайн и Стивън Хокинг, които имат 160 точки по този показател, пише в. „Дейли телеграф“.

Резултата постигнат от малката Неха Раму е 162 – най-високият възможен при тестовете на Менса (организация за най-умните хора в света) за определяне на интелигентността на хора под 18 години.

Родителите на Неха са офталмолози и момичето иска да последва примера им с кариера в медицината. Миналото лято тя дори е посетила академичен летен лагер в САЩ, за да научи повече за мозъка и нервната система при хората.

Неха вече е изкарала американския стандартизиран тест за прием в учебни заведения SAT, предназначени за 18-годишни, с резултат от 740 точки от възможни 800. Това й позволява в бъдеще да учи в най-престижните американски университети.

Въпреки интелектуалните си постижения детето има и съвсем обикновени интереси – харесва романите и филмите за Хари Потър и плуването. Тя споделя, че Менса теста й се е сторил „много труден“ и не е очаквала да бъде приета в общността.

Родителите на Неха изобщо не подозирали за таланта й, докато момичето не се явило на конкурс за престижното езиково училище Тифин Гърлс и изкарало 280 от 280 възможни точки.

Неха живее във Великобритания от 7-годишна възраст. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!