групово пазаруване- 40% отстъпка за шестдневна екскурзия с организиран транспот до остров Санторини – Гърция, от Натали…

1
Добави коментар
gepibulgaria
gepibulgaria

ШЕСТ ДНИ – ЧЕТИРИ НОЩУВКИ – ОРГАНИЗИРАН АВТОБУСЕН ТРАНСПОРТ – ВКЛЮЧЕНИ ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ – ХОТЕЛ ALEXANDRA-SANTORINI***! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 14.04.2013 г. С 40% ОТСТЪПКА ОТ НАТАЛИ ТРАВЕЛ!

Ако сте влюбени в живота вземете своята почивка в Рая на Гърция – о-в Санторини!

 

Санторини е най-красивият и интересен остров от групата на Цикладите. Отличава се с великолепната си природа.  Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит. Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура. Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулкански скали. Най-големите и известни курорти на острова са Камари и Периса.

 

Офертата включва:

Шестдневна автобусна екскурзия остров Санторини – Гърция – 6 дни/ 4 нощувки

Промоционална цена на пакета 615 лв.

През системата на Gepi.bg заплащате 49 лв. и при представен ваучер в офис на Натали Травел, доплащате разликата от 566 лв.

Посочените цени са валидни до 14.04.2013 год.!!!

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с  автобус за международни превози

1 нощувка със закуска в 2/3 стая в хотел 2/3* в Атина

3 нощувки със закуски в 2/3 стая в хотел : хотел Aleksandra Santorini***

3 вечери   

Гранични, туристически и паркинг такси

фериботни такси и билети

Водач през цялото пътуване

Пакетната цена не включва:

Пътни такси – 12евро

Медицинска застраховка

Разходите от личен характер

Допълнителни екскурзии

Доплащания:

Доплащане за деца до 11год. – 430лв.(настанени с двама възрастни )

Допълнителни екскурзии срещу заплащане за редовни цени ( по желание )

екскурзия до Вулкана и горещите извори – 28 EUR

еднодневен обиколен тур на Санторини – 39 EUR

екскурзия до Археа Тира – 20 EUR

Дати на отпътуване: 02.05. /  01.06. /  09.06. /  17.09. /  08.10.2013.

 

Маршрут:  София, Солун, Атина, о.Санторини

 

Програма:

 

1 ДЕН:      

Отпътуване от София. По пътя се спира за почивка след долината на река Темпи. Пристигане в Атина вечерта. При възможност се прави кратка автобусна обиколка на Атина. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ДЕН :

Ранна закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. Пристигане напристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Вечеря. Нощувка.

 

3 ДЕН:      

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *еднодневен обиколен тур на острова. Разглеждане на градчетата Тира, Имеровигли, Ия и Пиргос.Възможност за посещение на най – старата и най –голяма винарска изба на острова – дегустация на местни вина. /продължителност 8 часа/. Наблюдаване залеза на слънцето – една от най-големите атракции на острова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН:      

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка /продължителност 4 ч./. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5 ДЕН:      

Закуска. По желание екскурзия до античната столица на острова – Археа Тира /продължителност 2 ч./ Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч. Нощен преход до България.

 

6 ДЕН:      

Пристигане в София сутринта.

 

Описание на екскурзиите (заплащане по желание)

 

Екскурзия до Вулкана и горещите извори.

През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка. 

Продължителност: 3 ч.  

Цена:  28 EUR с  включени фериботни и входни такси.

 

Еднодневен обиколен тур на Санторини

При тази екскурзия ще разгледаме  градовете: Тира, Ия, Пиргос, изкачване на най-високия връх на острова с манастира на пророк Илия. Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини. Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира. Ия се намира в най – северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, който е една от големите атракции на острова.

Музей на виното

Единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.

Музеят е  създаден от любовта и желанието, от традицията да се  произвежда вино, която я има и до днес.

За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък. Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството. В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всичкитмашини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година. Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.

Продължителност: 8 ч.

Цена: 39 EUR с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.

 

Екскурзия до Археа Тира

Разглеждане на руините на града. Градът датира от 1000 г пр. Хр. И е бил културен център на острова. Продължителност: 2 ч. 

Цена:  20 EUR  

Категория: Туризъм-Хотели

Град: София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Благоевград, Сандански, Русе, Плевен, Хасково, Перник, Пазарджик, Враца, Сливен, Габрово, Добрич, Шумен