Аз мога повече – безплатно обучение с ваучери

1
Добави коментар

Схемата Аз мога повече е за безплатно обучение на работещите в България български граждани. Тя е се осъществява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), финансирана от Европейския социален фонд (ЕСФ) на Европейския съюз (ЕС).

Органът, управляващ схема Аз мога повече у нас е Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на Република България (РБ).

Приемането на документи на кандидатите за обучение по Аз мога повече, одобряването и уведомяването им се извършват от регионалните дирекции бюра по труда (ДБТ) към Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на Република България (РБ).

Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване за безплатно обучение по схема Аз мога повече беше 02-ри ноември 2012 година. Не е съобщавана никаква информация за възможно подновяване приема на документи за кандидатстване по Аз мога повече.

Право да се обучават по схема Аз мога повече имат само работещи хора. Нямат право да се обучават не само не работещи, но и хора с публичен източник на доходи. Публичен източник на доходи е държавен или общински бюджет, евро програми и проекти и други подобни. В тази група попадат държавни и общински служители, учители, военни, полицаи и други. Земеделските производители също нямат право на обучение по Аз мога повече заради правото им на земеделски субсидии.

Публикувано в Аз мога повече на 06.03.2013 от Kabinata.bg.