Нетипични маски за лице

8
Добави коментар
Galana
Galana

За да бъде кожата на лицето здрава и свежа, тя винаги трябва да се подлага на допълнители грижи. Ние ви предлагаме няколко маски за лице, които влизат в категорията нестандартни, но с чиято помощ ще имате винаги почистена, света и красива кожа.

С куркума за суха кожа

Направет смес от куркума на прах с малко мед, като съотношението е едно към едно. Кремообразната смес нанесете на лицето. Оставете така за 10-15 минути, измийте се с вода със стайна температура.

Маска с куркума за мазна кожа

Смесете 1 чаена лъжичка куркума на прах с половин чаена лъжичка лимонов сок и 0,5 супени лъжици вода, разбъркайте и нанесете сместа на лицето си. След 30 минути можете да измийте маската с топла вода. Маската овлажнява, омекотява и леко осветлява кожата ви.

За старееща и леко повехнала кожа

Смесва се чаена лъжичка куркума на прах, чаена лъжичка мляко или сметана, и чаена лъжичка мед. Добре обърканата смес се нанас на почистена кожа на лицето и стои от 10 до 30 минути. Видими резултати могат да бъдат наблюдавани след 2-3 маски . Маската подмладява кожата, изглажда белезите, подобрява тена.

Хранителна маска против стареене на кожата

1 узрял банан (каша); 1 чашка пълномаслена сметана; 1 жълтък. Всичко това се разбърква и прилага върху лицето, врата и шията за 20-30 минути. Изплакнете с хладка вода. Не използвайте повече от 2 пъти седмично

Маска с ацетилсалицилова киселина

Това е една отлична маска, която свива порите на мазната кожа, склонна към акне. Трябват ви само 4 таблетки съвсем обикновен аспирин, натрошавате ги и добавяте към тях мед, колкото да получите кашеста маса. След това нанасяте на проблемните зони. Задръжте за 10 минути и измийте с хладка вода. Тази маска подсушава мазната кожа , намалява възпалението. Ако на първо време не изпитвате дискомфорт, тогава следващия път, можете да сложите маската на лицето и деколтето, гърба .

Глицеринова маска

Една чаена лъжичка глицерин се разтваря с една чаена лъжичка топъл мед. Добавете брашно докато се получи каша, наподобявща заквасена сметана. Нанесете върху кожата на шията и лицето и оставете за двадесет минути. Изплакнете с топла вода.

 

ВАЖНО: Ако публикацията Нетипични маски за лице ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!