Проф. Никола Владов от ВМА с наградата „Медик на годината 2012“

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология във Военномедицинска академия и национален консултант по трансплантология, е отличен с наградата „Медик на годината 2012“.

Това съобщиха от Обществения съвет на вестник „Форум Медикус“ – организатор на конкурса.

Наградата се връчва за значим принос в развитието на науката и практиката в сферата на коремната хирургия, за усъвършенстване на чернодробно-панкреатичната хирургия и прилагане на интраоперативната ехография, за

въвеждане за пръв път в България на лапароскопска хирургия на черния дроб и на панкреаса.

Званието „Медик на годината 2012“ се присъжда на проф. Владов и за изключително активна и ползотворна работа като председател на Българското дружество по трансплантология, като чуждестранен член на редица европейски и международни организации в сферата на съвременната хирургия.

Сдружението на общинските болници в България ще получи награда „За доблест и упорство в битката с реформата“.

Наградата се връчва за развитието и утвърждаването на сдружението като организация с идеалната цел – осигуряване на достъп до болнична помощ на хората в отдалечени непривлекателни райони; запазване на кадровия и материалния потенциал на общинските болници и използването му за гарантиране на медицинска грижа на нуждаещите се.

Наградата отличава ролята на неправителствена организация, успяла да се обедини в стремежа за отстояване правото на съществуване на общинските лечебни заведения в период на промяна в структурата на болничната помощ у нас.

Наградите ще бъдат връчени тази вечер, в 18.00 ч. на церемония в хотел „България“.