Идеи за старите дънки

4
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Колкото и да се чувствате комфортно в любимите си дънки, рано или късно платът изтънява и те стават неизползваеми. Или поне не като дрехи. Вижте какво може да си измайсторите от старите дънки.

Ако сте от хората, които лесно боравят с иглата и конеца, заложете на нова дънкова чанта. Зашивате отделните парчета плат, доукрасявате с пайети, копчета, мъниста, панделка, мрежа, нещо плетено на една кука или каквото още ви хрумне и вече си имате дизайнерски аксесоар към пролетно-лятната ви визия. За повече удобство използвайте задната част на дънките, на която има джобове, които ще се окажат доста полезни, когато започнете да носите чантата.

У дома старите дънки ще ви свършат работа за някой пачуърк проект. Оригинални подложки за чаши или висяща етажерка от плат – зависи от какво се нуждаете. С помощта на старите дънки можете да „облечете“ ратанов кош, в който да съхранявате вестници, списания, прежда, играчки. За да не е прекалено скучно, разнообразете синьото с цветни кръпки.

От дънков плат може да си направите също подложки за сервиране, като вилиците и лъжиците слагате в джоба на дънките.

Калъфки за възглавници, „облекло“ на книга, гривни, брошки от дънкови цветя допълват дългия списък с възможности, които старите дънки ви предлагат.

18.02.2013/ Христина Спасова