PFW есен-зима 2013/14: Доминация Chanel

3
Добави коментар
sivushka
sivushka

PFW есен-зима 2013/14: Доминация Chanel

По традиция представянията на колекциите Chanel са истински модни представления – с уникална концепция, с грандиозен декор, със специфични послания. Ревюто за сезон есен-зима 2013/14, показано в предпоследния ден на Седмицата на модата в Париж, не прави изключение. След огромните ветрогенератори от предишния сезон, Карл Лагерфелд, креативният директор на бранда, поставя на подиума Земята.

 

Точно така, Земята. Моделите с новите визии на Chanel дефилират край огромен модел на планетата, чиято повърхност е осеяна с хиляди флагчета с логото на марката, показващи точното местоположение на всичките й бутици по света. Послание за доминация, за тотално господство в света на модата? Карл Лагерфелд просто показва нагледно мащабите на империята Chanel и влиянието на своите собствени идеи като движеща сила на този бизнес.

 

 

Ето ги и идеите за сезон есен-зима 2013/14. Тъмна палитра в хармония с декора, представящ Земята през нощта. „Нищо депресиращо”, заявява Лагерфелд и обсипва всяка дреха с приказен блясък – черните палта от туид и графитено сивите плетени пуловери са прошарени с лъскави металически нишки. На подиума се разхожда още тъмно синьо и маслено зелено, бонбонено розово и бяло, както и модели, обсипани със сложни, трудоемки бродерии.

 

 

Ключовите за новата колекция облекла са палтата със силно асиметрични подгъви – къси в предната си част, макси в гръб, както и полите с плисе или с форма на трапец. Те сакомбинирани със задължителните за Chanel сака от туид, както и с плетени пуловери с бродерии. Всяка визия е завършена с уникални ботуши с дълъг крачол от текстил, с разноцветни шапчици с косъм, с характерните кожени ръкавици без пръсти, както и с чанти във всевъзможни размери.

 

 

07-03-2013

Автор : Галина Друмева

Снимки : Press