Станишев пие от чашата на победата, а народът го сънува зад решетките

3
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Бойко Борисов ще се срещне с Оланд и Саркози в Париж

2015-04-13 21:45:29

Наглите изявления на червения принц само могат да възпламенят  отново любовта по Бойко

 

Владимир Чолев 

Станишев е уникален наглец – четири години хората го сънуват зад решетките, а той, вместо да се скрие някъде в гората, ни облъчва непрестанно с маниите си да се върне отново във властта и да управлява България.

Цинизмът му обаче преля вчера, след като открито нападна своя предшественик и на „Позитано”, и в Министерски съвет Жан Виденов. ”Самочувствието на Борисов да иска да управлява отново, е все едно Жан Виденов да поиска втори мандат”, саркастично посочи лидерът на ПЕС на пресконференция в София.  

Всъщност Станишев винаги се е отнасял  със снизхождение и голяма доза пренебрежение към хора като Виденов. За него той е случаен субект в партията, от работническите квартали в Пловдив. Не е

номенклатурен принц

като Сергей, закърмен с пържоли 42 номер и черен хайвер от хотел „Рила”. Но българите, дори и тези, които винаги са били срещу БКП-БСП, помнят как се разделиха с властта Виденов и Станишев. 

След прословутата зима на Виденов, БСП  спечели през 1997 г. 939 308 гласа. А резултатът от уж „успешният” край на тройната коалиция мобилизира за червените през 2009 г.  едва 748 114. Сега, въпреки че Станишев е наточил гребен, със сигурност ще получи  още по-малко доверие. Но по-важен е моралният план, в който обществото припознава двамата лидери. 

Жан често го определят като скучен, праволинеен  даже кон с капаци. Той стана явна жертва на червените хиени, които искаха да им даде да крадат и затова го свалиха от власт. Никой обаче не е казал за него, че е крадец, че е потънал в далавери, ощетявайки държавата, че е бил роб на олигарси  че е нагушил фамилията си с имоти и банкови сметки. Скромно продължава да живее в панелното си жилище в града под тепетата и скучно си вади заплатата като преподавател в колеж. 

За принца на червената каста обаче общественото усещане е съвсем друго. Правителството му е наречено разбойническо и крадливо, а самият Станишев по форумите хората определят като крадец. Всъщност много са и извадените на бял свят далавери. Най-топлата е „Хохегер” – превеждаме 1,5 млн. евро на австрийския лобист, за да лъска имиджа на тройната коалиция, а после половин милион се връщат в сметките на любовницата на премиера. От там пък суми поемат към други лица, свързани в корупционната нишка. Докато любовникът е премиер,

талантливата Моника е жънела и в други министерства

в комбина със съветника в МС Росен Карадимов. Цяла парламентарна комисия заседава през миналата година 6 месеца за далаверите им. Разкрити бяха схемите на крадене на пари, на разпределяне чрез офшорки с измислени договори, фирми и фактури. На бял свят лъснаха поставените лица. Материалите обаче не стигнаха до прокуратурата и съда. Твърди се, че Борисов лично е пожалил Моника и е спрял процедурите. Дано да не му е врътнала лисичката главата и на него. Заради мераците на Бойко да се прави на „бащицата”, сега Сергей е нагъл. Червеният вожд забравя също, че при неговото правителство откраднаха от държавата 1,5 млрд лв. за незаконния проект АЕЦ „Белене” и още близо 1 млрд. за творението на Доган „Цанков камък”. На съвестта на Станишев ще висят и раздадените на „свои хора” 13 150 декара гори в най-апетитните морски и планински райони за смешните суми от 2-5 лв. за кв. м. Експерти изчисляват щетите за държавата за над 2 млрд лв., а сега ЕК ще ни съди и всички данъкоплатци ще плащат кражбите на Станишев. Червеният лидер е забравил и за корупционните сделки в Пътния фонд, в регионалното министерство, станали известни с нарицателното „Батко и братко”. Някои самаряни сега твърдят, че бил подведен, че далаверите му ги правели зад гърба на червения лидер. Но тогава значи, Станишев  е бил глупак, което е още по-страшно.  А за награда глупакът да ни управлява пак? Мерси!

Видно е, че принцът отпива от чашата на победата, но това е само първата глътка. Горчилката е на дъното и тя няма да го подмине. Той презира хората от улицата, но защо вярва, че те са му посветили любовта си. Къде са и опитните апартчици на „Позитано”, да му отворят очите и ушите за реалната картина. Като има трима ибрикчии, както казва Татяна Дончева, Станишев смята, че е заслужил вечно място в сърцата на хората. Къде спи и хитрата Моника? Ако е толкова голям пиар,  ще е добре да му дава хапчета, ще го спре да говори глупости и да се показва за щяло и нещяло пред хората. 

ГЕРБ се провалиха, допуснаха фатални грешки, и затова улицата ги издуха. Но пред

алтернативата Станишев да ни размахва пръст,

да ни сочи пътя в живота и да говори за морал – това е просто зловещо. Единственото чувство, което червеният принц може да възпроизведе в българина е да заобича отново Борисов, той поне има харизма. И още нещо важно –  Станишев е фанатик, комплексиран от себеусещането си за значимост, защото е роден номенклатурен принц. Той вярва, че е от шестата раса и презира тези, извън кастата му. За това вероятно анализаторът Стефан Гамизов е прав: „Борисов не си пада по убийства, за БСП не съм сигурен!”