„Престъпления на сърцето“ извършват абсолвентите актьори от ПУ „Паисий Хилендарски“

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

„Престъпления на сърцето“ е дипломният спектакъл на абсолвентите от специалността „Актьорство за драматичен театър“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, който ще се играе на 10 и 11 март в обновения Учебен театър на висшето училище. Това съобщи наставникът и автор на сценичната адаптация и постановка доц. Иван Налбантов. Известният актьор и режисьор работи в тандем с асистента си – именития пловдивски театрал Стефан Попов.

Два актьорски състава от по шестима студенти ще представят спектакъла в две поредни седмици. Ролите са изключително трудни – не само за начинаещи, но и за актьори с дълъг сценичен опит, смята доц. Налбантов. Според него трудният сценарий обединява екипа, а постигнатият успех след такава тежка подготовка дава криле на младите артисти.

„Четири момичета и две момчета – шест странни човешки съдби. Пътеките им ту се преплитат, ту се разминават. Сълзите им често се давят в избликналия смях, а смехът им – във влагата на сълзите. Мълчанието ги привлича, а изречените думи ги отдалечават“. Така описва накратко постановката доц. Налбантов. Жанрът категорично е трагикомедия – най-трудният за изпълнение.

$Твърде много шоута с развлекателен характер са наситили ежедневието ни, имаме нужда от пречистващата сила на сълзите. Виждам в тях добри бъдещи артисти, пловдичани могат да им напишат своите оценки на 10, 11, 17 и 18 март от 19 ч. в Учебния театър на ПУ „Паисий Хилендарски“, приканва доц. Налбантов.

Входът за спектаклите е свободен. Първият състав ще играе на 10 и 11 март, а вторият – на 17 и 18 март.