Екипажът Иванова-Иванова с автомобил „Ситроен саксо“ победи в традиционното дамско рали „Пирин 2013“

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Екипажът Теодора Иванова-Здравка Иванова с автомобил „Ситроен саксо“ от клуб „Ърбън дриифт тийм“ /София/ е победител в генералното класиране на традиционното дамско рали „Пирин 2013“ в Благоевград, посветено на женския празник Осми март, което е и кръг от националния шампионат. Втори се класираха Мая Русанова-Дария Русанова със автомобил „Ситроен саксо“ от „Мегаспорт“ /Русе/, третото място заеха Звезделина Белниколова-Нели Белниколова с автомобил „Нисан микра“ от клуб „Вромос“ /Бургас/.

Специалната награда – купата на кмета на на Благоевград Атанас Камбитов, в надпреварата /извън официалната програма/ на паралелен слалом заслужи екипажът Боряна Карагьозова-Зорница Данчева от София с автомобил „Мини купър“.

В отборното класиране първи са представителките на Автомобилен спортен клуб /АСК/ „Диамо“ /Благоевград/, който организира за 15-а поредна година традиционната надпревара заедно с Българската федерация по автомобилен спорт и община Благоевград.

Участничките и призьорките в днешната надпревара поздрави и награди заместник-кметът на община Благоевград инж. Стоян Благоев. Председателят на АСК „Диамо“ Георги Стоянов, който бе и директор на състезанието, също поздрави всички, които се отзоваха на поканата, за да стане факт това интересно за всички любители на автомобилния спорт състезание.

Победителките в днешното дамско рали Теодора Иванова и Здравка Иванова разказаха пред репортер на БТА, че се състезават заедно като екипаж от 2009 г. Теодора е програмист по професия, Здравка е учител, но еднакво са влюбени в автомобилизма и благодарение на спонсори могат да упражняват любимия си спорт.

Снимка: БГНЕС