Кога и какво да гледате в Зала 1 на НДК

3
Добави коментар
chuime
chuime

Знаем, че обичате да гледате хубави филми и за да ви спестим време от търсене, директно ви правим няколко предложения, на които не можете на откажете.

Продукциите, които ще бъдат излъчвани в Зала 1 на НДК в рамките на 17-я София Филм Фест, са точно седем, като сред тях е испанската черно-бяла “Снежанка” на режисьора Пабло Бергер и носителят на Оскар за чуждоезичен филм „Любов“.

Билети за всички тях можете да купите както онлайн, така и от касите на НДК и всички каси на EasyPay.

Ето и пълната програма за фестивалното кино в Зала 1 на НДК:

14 март

АНГЕЛСКИЯТ ДЯЛ, 18.00 часа, купете билети

Роби се промъква в родилното отделение при приятелката си Леони, за да прегърне за първи път новородения си син. В този вълнуващ момент Роби си обещава синът му никога да не изпита и част от трудния живот, който той е имал. Шансът за промяна идва, когато Роби се запознава с Рино, Алберт и Мо, криминално проявени като него, с които се залавя за необичайно начинание – да създадат най-доброто малцово уиски в света. Роби се надява това, в което наистина е добър – пиенето, да промени живота му към по-добро.

ХОЛИ МОТЪРС, 20.30 часа, купете билети

Разтърсващо, забавно, провокативно и странно пътуване в душата на една чудата личност, която се клатушка по парижките улици и излъчва комизъм, тайнственост, романтика, загадъчност и мелодрама. Holy Motors е обяснение в любов към Града на светлините и към блещукащите прожектори на киномагията, въплътено в един от най-оригиналните и дяволити герои, появявали се на големия екран.

15 март

В КЪЩАТА, 18.00 часа, купете билети

Шестнайсетгодишно момче се промъква в къщата на свои приятели от курса по литература и разказва за това в есета, които предава на учителя си. В срещата с този талантлив и необикновен младеж учителят преоткрива своя ентусиазъм за работа, но присъствието на момчето в различните къщи ще предизвика поредица от неочаквани събития.

ХИЧКОК, 20.30 часа, купете билети

След огромния успех на Север-Северозапад 60-годишният Алфред Хичкок прочита романа „Психо” от Робърт Блок, вдъхновен от живота на серийния убиец Ед Гейн. Режисьорът толкова харесва книгата, че е готов на всичко, за да заснеме следващия си филм по нея, дори ако трябва да го финансира със собствени средства. В същото време съпругата му Алма изживява драма, защото усеща, че Хичкок е силно привлечен от младите звезди, които ще участват в Психо. За да се разведри, тя започва да работи по свой собствен проект за филм с привлекателен и по-млад от нея писател и сценарист.

16 март

СНЕЖАНКА, 19.00 часа, купете билети

Младата Кармен е нашата Снежанка – дъщеря на някогашния славен матадор Антонио Вилялта, който е осакатен по време на корида, а след това губи и съпругата си при раждането на единственото им дете. Кармен е отгледана от баба си – танцьорка на фламенко, страда от тираничната си мащеха, но тайно се обучава за тореадор от баща си, докато мащехата не отнема живота му. За да избегне същата зла участ, Кармен бяга от дома и става част от пътуващата трупа джуджета-тореадори под името Снежанка.

17 март

КОН-ТИКИ, 18.00 часа, купете билети

Норвежкият изследовател Тур Хейердал прекосява Атлантическия океан с екипаж от петима души върху дървен сал през 1947 г., за да докаже, че още преди Колумб южноамериканците са могли да преплават разстоянието до островите в Полинезия и да се заселят там. След като успява да осигури финансиране на авантюрата със заеми и дарения, Хейердал и хората му се отправят на пътешествие, продължило 101 дни, в рамките на които изминават 8000 километра.

ЛЮБОВ, 20.30 часа, купете билети

Жан-Луи Трентинян и Емануел Рива създават уникални образи в ролите на Жорж и Ан – пенсионирани 80-годишни учители по пиано, които живеят в естетски обзаведения си, изпълнен с книги апартамент в Париж. Те са щастливи, нежно обичащи се, дейни и спокойни, доволни от живота си. Двамата посещават изпълнение на един от бившите ученици на Ан и са във възторг от успеха му. Но внезапно Ан получава мозъчен удар, който парализира едната й ръка, и вече й е невъзможно да свири на пиано. За съжаление, напредват и възрастовите изменения, придружени с деменция. По лицето на Жорж са отпечатани не само годините му, но са чете удивление и страх – човекът, когото е обичал и продължава да обича, започва да чезне пред очите му; Ан си отива и къде отива любовта?

Всичко за София Филм Фест можете да следите ТУК и ТУК.