12 дни след самозапалването издъхна и Венцислав от Раднево

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Снимка: Архив

53-годишният Венцислав Василев, който се самозапали на 26-и февруари в Раднево, издъхна вчера призори в пловдивската университетска болница. Това е вторият случай след Пламен Горанов от Варна.

„Изгарянията на Василев бяха много дълбоки и несъвместими с живота. Раните му заемаха 75% от повърността на кожата“, обясниха от лечебното заведение. В продължение на 12 дни лекарите се бориха за живота на пациента. „Правихме всичко по силите ни, но в медицината невинаги две и две прави четири“, коментира шефът на клиниката по изгаряния проф. Иван Трайков. Още при постъпването на пациента медикът заяви, че състоянието му е много тежко, а прогнозата – песимистична. Усложнението дошло от задръстените със сажди дихателни пътища. На няколко пъти на Венцислав е бил правен лаваш – механично прочистване на дихателната система.

53-годишният мъж бе докаран в УМБАЛ „Св. Георги“ на 26-и февруари вечерта с тежък токсичен шок и дълбоки изгаряния. Състоянието му не позволи на следващия ден да бъдат предприети хуриргически операции. На 28-и бяха извършени първите интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош. През цялото време Венцислав е бил на апаратно дишане в реанимационния център на клиниката.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти