Честит рожден ден, Миро!

2
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Миро е артистичният псевдоним на Мирослав Костадинов, известен български поп-певец, текстописец и композитор, роден на 10 март 1976 г. в гр. Добрич.

Харесай страницата ни във Facebook

Миро става известен в България като част от хитовия дует КариZма заедно с Галина Курдова. Песните на дуета са характерни с модерното си звучене и прочувствените си текстове, които са авторски.

Дует КариZма бързо набира популярност през 2001 г. със своята дебютна песен „Рискувам да те имам“, която бързо става известна и се превръща в хит. Следват я „Колко ми липсваш“, „Ще избягам ли от теб“, „Mr. Killer“, „Минаваш през мен“, „Не сега“ и много други.

Посланията на песните на групата често са свързани с важни и наболели социални проблеми, като употребата на наркотици и домашното насилие. През 2006 година КариZма издават дебютния, а впоследствие оказал се и последен техен албум – „Еклисиаст“.

След раздялата си с Галя и дуета, Миро започва работа по нов самостоятелен проект. Междувременно издава като сингъл песента „Някога преди“, която е включена в албума на КариZма „Еклисиаст“. На наградите на БГ Радио Миро изпълнява песента, като е представен от своята дотогавашна дуетна половинка Галя. Оттук започва соловата кариера на изпълнителя. Същата година е издаден видеоклипът към песента.

През 2007 г. той започва своята солова кариера и за кратко време прави хитовите песни „Някога преди“, „Губя контрол, когато“, „Август е Септември“, „Убиваме с любов“. През 2008 г. той издава своя солов албум „оМИРОтворен“. През есента на 2009 г. е поканен да бъде българският представител в Евровизия 2010 в Осло (Норвегия).

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It