Интересни факти за бельото

1
Добави коментар
dimitrov111
dimitrov111

Интересни факти за бельото
11 март 2013, понеделник 09:53:03 Europe/Istanbul

В наши дни, на пазара има огромно разнообразие от бельо – видове, марки, материи и т.н. Тук искам да Ви представя някои интересни,  и не съвсем безобидни факти, относно различните видове бельо.

 

            Твърди се, че синтетичното дамско бельо предизвиква раздразнение на кожата, а и освен това е провокатор на някои гинекологични заболявания.

 

            Прашките могат да предизвикат цистит – тясната ивица на този вид бельо се врязва в лигавицата, травмира я и предизвиква инфекция, която води до възпаление на пикочния мехур.

 

 

            Бикините тип боксерки не се препоръчват при разширени вени, тъй като обхващат плътно тялото, а най-голямото напрежение се пренася в бедрата. Същият ефект имат и чорапите с жартиери.

 

            Най-опасно е тясното бельо, което предизвиква застой на кръвта в малкия таз, причинява бактериални инфекции, а това може да доведе дори до безплодие.

 

            По тялото не трябва да остават следи от бельо. Причините за поява на червени ивици по тялото са две – тясно бельо, или малък размер дрехи. И в двата случая решението е едно – купувайте облекло, с подходящи размери.

            Коригиращото бельо също може да бъде опасно, ако не е правилно конструирано, защото може да доведе до нарушения в кръвообращението. Ето защо, такова бельо трябва да се закупува само от фирмени магазини.

Публикувано в Бельо

от

админ