Почина бащата на Стефка Костадинова

1
Добави коментар
mignews
mignews

Олимпийската шампионка Стефка Костадинова днес изпраща баща си Георги в последния му път. Бай Георги Айгърски почина на 2 март в болница на 74-годишна възраст, но семейството отлага погребението с девет дни, заради завръщането на дъщеря му от командировка в САЩ, пише пловдивският в. “Марица”.

Стефка направи всички необходимо, за да оперират бързо баща й след внезапно открито злокачествено заболяване. Операцията е преминала успешно, но два дни по-късно сърцето на мъжа не издържало.

Изчакахме Стефка да си дойде, беше много разстроена, по телефона съдейства да се уреди и гробно място, споделиха близките. От Испания спешно се е завърнал брат й Костадин, който е от втория брак на баща й. Бай Георги и дъщеря му не живеят заедно още от ранното детство на спортистката, но двамата са запазили топлите си отношения, категорични са роднините. До последно Георги Айгърски работи като охрана в завода в Шишманци и често обичаше да казва, че работят заедно с бащата на друга спортна легенда, Христо Стоичков.