Левзея – източникът на екдистерон

2
Добави коментар
tsokala
tsokala

Левзея – източникът на екдистерон

10/03/2013г.

Левзея – източник на екдистерон

Левзея е растение, което вирее в Сибир и североизточните части на Азия.

Какво съдържа Левзея?

След изследване на различните части на растението е установено, че семената и корените на левзея се съдържат множество вещества, но най-забележителни са екдистероните. Те били причислени към класа на тритерпеноидите. Изследвани са над 250 различни вида екдистероида.

За какво се използва Левзея:

Известни са свойствата на Левзея да помага на тялото да подобри способността си да се бори със стреса и да се адаптира към различни стресови ситуации. За това е отговорен един определен екдистерон – бета-едиксон.

Друго важно свойство на екдистеролите е да ускоряват мускулният растеж. Този анаболен ефект не се постига чрез влияние върху хормоналните жлези, а върху синтеза на протеин в клетките.

Странични проявления:

Билката е нискотоксична и се понася добре от повечето хора. НЕ се препоръчва за бременни или кърмещи жени. За повече информация обърнете внимание на листовката и описаните в нея странични ефекти.

Не се препоръчва да се приема от хора, които вече приемат растежни хормони и анаболни стероиди. 

 Дозировка:

Обикновено на ден 40 мг чист екстракт от екдистерон е напълно достатъчен, за да се проявят положителните ефекти като се избягва риска от интоксикация.

В зависимост от концентрацията на екстракта от Левзея се определят и дозите. За предпочитане е да се съобразите с предписанието върху опаковката на конкретния продукт.