Google и Adidas създадоха говорещи обувки

2
Добави коментар
wweb
wweb

Разработването на иновативните смарт очила Google Glass, не е единствения страхотен проект на интернет гиганта. По време на фестивала „SXSW 2013“ Google представи новото си творение – говорещи обувки. Това, не значи, че компанията навлиза твърдо на пазара за компютърно облекло. Експериментът с обувката бе проектиран за новата рекламна платформа „Art, Copy and Code“.

Концепцията на Google оборудва чифт маратонки Adidas с портативен компютър, акселерометър, сензор за налягане, жироскоп, високоговорител и Bluetooth. Обувките изразяват на глас случващото се около вас, като използват вградения високоговорител и си партират с информация от вашия смартфон, чрез Bluetooth.

 

 

Обувката обработва данни с логически алгоритми, които след това пресъздава вербално. На базата на алгоритмите, маратонката получава собствена персоналност. Така например, някои обувки биха ви се присмели, ако се откажете от тренировка, докато други биха ви окуражили, да не го правите.

 

За съжаление нито Google, нито Adidas имат намерението да произвеждат подобни маратонки. Но, интернет гиганта ще предостави достъп до документацията за проекта в най-скоро време. Така, че най-големите ентусиасти, да могат да си направят собствени говорещи обувки.