КАТ започва 7-дневни засилени проверки за колани и детски столчета

2
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Започва 7-дневна полицейска операция на „Пътна полиция“. Служителите ще проверяват за използването на обезопасителни колани и системи. Акцията се провежда по плана на TISPOL и обхваща всички страни-членки на ЕС. От днес до 17 март на територията на цялата страна предстоят засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците, както и за използването на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите.

В хода на операцията служителите ще проверяват и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Акцията е организирана съгласно плана за провеждане на полицейски операции за контрол на пътното движение на TISPOL – европейската организация на службите на пътна полиция и се провежда едновременно във всички страни-членки на ЕС.

Основната цел на TISPOL е чрез кампанията за контрол да се окаже въздействие върху поведението на водачите на МПС и пътниците и те да осъзнаят, че предпазните колани намаляват от настъпване на сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.  

loading…