Lada XRAY – какво трябва да знаем за него?

13
Добави коментар

Новият Lada XRAY е един съвършен автомобил.

Мислите ли, че станалите култови автомобили Лада са вече отживелица и тотално могат да се нарекат демоде? Помислете си отново, защото руските автомобили съвсем не са това, което бяха и е време да започнем да гледаме на тях с нужното доверие и уважение. За скептиците ще отбележим, че новата визия на автомобилите носи творческия поглед на дизайнер, знаещ как да впечатли потребителите.

Руската автомобилна компания АвтоВАЗ доказа, че работи на едно съвременно и конкурентно световно ниво и даде сериозна заявка за амбициозни концепции за бъдещите насоки на марката. С представянето на Lada XRAY, разработка на бившия дизайнер на Mercedes-Benz и Volvo Стив Мартин, компанията впечатли участниците в традиционното автомобилно изложение в Москва през миналата година.

Това е страхотен представител на познатите нови модификации на автомобили Лада, който представлява компактен кросоувър, будещ възхищение и желание да бъде подкаран на минутата.

Длъжни сме да подчертаем, че цели 25 % от АвтоВАЗ са притежание на корпорацията Renault-Nissan като в близко бъдеще се предвижда това процентно отношение да стане 75 %. Придобиването на този дял от компанията  се очаква да бъде осъществено през близката 2014 г. и на нас ни остава само да чакаме какво ново ще се случи  в света на автомобили Лада.