Дондуков 1

7
Добави коментар
chuime
chuime

Само накратко, да ви кажа, че последните трусове в политическия ни живот възродиха една от най–старите ми и свидни мечти – да стана Премиер. Дори в момента се провеждат консултации, търсят човек, никой не се съгласява, всичко живо бяга от отговорност, жените плачат, пищят децата.

Лично за мен, бъдещият служебен премиер трябва да съчетава следните качества:

Да е висок около 1.74;
Да не е женен, но да има жена в живота му, та да може да се появява с нея на коктейли, всички да ахват, а той да ги гледа снизходително;
Да е харизматичен;
Да е експерт поне в шест области от науката, а ако не – да претендира, че е.

Прехвърляйки списъка с вероятни имена, с качества близки до гореизброените, се сетих само за едно. Моето.

Мога да се възцаря още утре, не ми е проблем, само да ме помолят.  Дори имам вече стройна управленска програма.

На първо място, трябва да помисля за собствената си безопасност. Затова ще си имам личен кордон, таран и миномет в лицето, пардон, в тялото на Искра Фидосова. Тя паралелно ще изпълнява и функциите на Агенция за борба с градушките. По обясними причини.

За момента нямам министър на финансите, но знам какво ще направя със стария. Ще го сложа да издава пропуските в министерството, на мястото на сегашния пенсионер Кирчо. Като влизам, ще поглеждам натам и ще казвам „Здравей, Кирчо”, той ще се обръща към мен и учудено ще ми отговаря „Ма… аз не съм Кирчо, аз съм Симеон…”, а аз ще изрева: „Кирчо си, щом казвам!”.

Яне Янев ще бъде министър на правосъдието и вицепремиер. Той е способен да спретне досъдебно производство дори на хлебарките.

Моята стара дружка Цветанка Ризова поема икономиката. Не защото разбира, просто искам да запазя някаква приемственост, а Делян Добрев поразително ми прилича на нея визуално. Същите бузи – тези складове за въглища, същите джуки.

Другите министерства ще бъдат поети от студенти трета година, с тотална липса на всякакъв опит, за да мога да ги манипулирам.

И понеже е криза, планирам увеличаване на доходите в хазната. Чрез допълнителни данъци. Например, склонен съм да върна ергенския данък. 4 % от дохода след 25-тата лична година. Та да се научите.

Данък кислород също ще начисля. И такса мощност за това, също. Естествено, ще има и данък въглероден диоксид, щото то не може само да се диша, трябва и да се издиша в тоя живот.

Външната ми политика също ще бъде забележителна. Ще контактувам на високо ниво, ежедневно. Ще ухажвам Меркел, нежно ще я наричам „Анджи” в ушето. Няма да либерализирам визовия режим за руснаците, тях дори и това не ги спира да се влачат тука.

Лично ще преоформя логото на България от сегашната пудриера в сложна комбинация между сърп и чук, охлюв и стилизиран хуй. Какво символизира ли? Нищо, ма то и досегашните лога не символизират нищо.

Мисля да приключвам.

Още от Insolent Cynic – ТУК