Яхтено пътешествие за Великден из гръцките острови Тасос, Лимнос и Самотраки – 320 EUR за 6 дни

1
Добави коментар
amigostravel
amigostravel

Описание

Ето едно изключително предложение за тези от Вас, които обичат приключенията съчетани с комфорт и пътешествия.

Едно нетрадиционно пътуване за 6 дни с ветроходни яхти в Егейско море и посещение на гръцките острови Тасос, Лимнос и Самотраки.

Във всяка яхта е за 8 човека, като има 4 каюти с по 2 легла.

Допускат се само лица навършили 16 години.

Цена – 320 EUR на човек за 6 дни

Цената включва:

5 нощувки
5 закуски
2 обяда на борда на яхтата
Великденско парти на пристанището в Самотраки
Пристанищни такси
Гориво
Наем на капитан на ветроходната яхта
Туристическа програма

01.05.2013 г. – Сряда – 20 морски мили: Посрещане на екипажите базата в Керамоти. Подреждане на багажа на борда на яхтата. Раздаване на рекламни материали. Отплаване в 12:00 ч. по график за Лименария, о-в Тасос.
02.05.2013 г. – Четвъртък – 50 морски мили: Закуска на борда на яхтата. Отплаване към столицата на о-в Лимнос Мирина с узо и ордьоври на борда. Пристигане следобед в пристанището на Мирина. Свободна програма.
03.05.2013 г. – Петък: Закуска на борда на яхтата. Разходка в Мирина, а за желаещите разходка около острова в следобедно плаване в крайбрежните води на Лимнос.
04.05.2013 г. – Велика Събота – 40 морски мили: Закуска на борда и отплаване за величествения остров Самотраки. Очаквано акостиране – в ранния следобед. Свобдно време, разглеждане на митичния остров. Желаещите ще бъдат упътени към местната църква за тържественото Великденско богослужжение.
05.05.2013 г. – Неделя: Свободна програма. Посощение на забележителностите на о-в Самотраки. Празненства на пристанището с барбекю и музика. За желаещите се организира следобедно плаване в крайбрежните води на о-в Самотраки.
06.05.2013 г. – Понеделник – 40 морски мили: Закуска на борда и отплаване към Керамоти. Очаквано акостиране – около 12:00 ч. през деня.

Информация за остров Тасос

Остров Тасос се намира в Егейско море. Намира се на около 20 км югоизточно от Кавала, но най-близкото пристанище от контенента е Керамоти. Особено привлекателни са красивите малки заливчета, обилна зеленина и безкрайни маслинови горички. Тук, на остров Тасос се произвежда известния не само в Гърция студено пресован ароматен зехтин.

Не по-малко внимание заслужават обаче виното, пчелният мед и  гостоприемството на местните хора.

Населяван още през каменната ера, Тасос е известен от дълбока древност, когато островът се славел със златните си мини и бил наричан „Атина на Севера”.

Информация за остров Лимнос

Остров Лимнос е едни от митичните гръцки острови в Егейско море. Тук може да се насладите на необикновената природа, изключително биологично разнообразие и богати на растителни и животински видове зони.

Островът разполага с красиви плажове, които се простират на 280 км. Повечето от селищата на острова са обявени за традиционни архитектурни селища. В селищата а и около тях може да посетите археологически обекти и музеи. Не пропускайте да посетите и художествената галерия.

Вкусете прочутото от древни времена лимноско вино, изключителните сирена, меда от мащерка, местните домашни макарони “фломария” и, разбира се, прясната риба.

В остров Лимнос се провеждат постоянно множество традиционни празненства и забавления.

Информация за остров Самотраки

Остров Самотраки, което в превод означава Високата Тракия се намира в Егейско море. В близост са островите Лимнос и Тасос.

Островът ще Ви очарова с девствената природа, с дългите около 35 км плажни ивици и вековните гори, със своите водопади и планински реки.

Водите около Самотраки крият един от най-богатите на морски видове подводни светове в Средиземноморието.

Гласувайте за тази оферта.

Запитване за резервация

Полетата отбелязани със * са задължителни!

Моля попълвайте формата внимателно и по възможност на кирилица!
Предоставяйки информацията за контакт с Вас се съгласявате да се свързваме с Вас по мобилен, стационарен телефон или e-mail във връзка с Вашето запитване.
Изпращайки запитване за резервация Вие декларирате, че сте се запознали с Общите ни условия за организирано туристическо пътуване.
Може да направите Вашата резервация и по телефон: 0885 161260, 032 621450.

Моля, попълнете формата за запитване! Ще направим всичко възможно да Ви отговорим в най-кратки срокове!