Какво е аргинин и как да го приемаме правилно?

14
Добави коментар
tsokala
tsokala

Какво е аргинин и как да го приемаме правилно?

11/03/2013г.

Какво е аргинин и как да го приемаме правилно?

Ще започнем с разяснение какво е аргинин, след това ще отговорим, как се приема, по колко и има ли бъдеще у нас.

Това е Аминокиселина необходима за функциониране на хипофизата. Наред с Орнитина и Фенилалалина и други невро химически вещества, той спомага за синтеза и отделяне на хормона на растежа от хипофизата. 

Приемането на аргинин повишава броя на сперматозоидите и лекува безплодието; подобрява имунитета увеличава броя на Т-клетките и спомага за производството на естествени клетки, които бранят организма от болести.

Аргининът заздравява рани, спомага метаболизма на мазнините, тонизира мускулната маса. Спомага за по-добра физическа и умствена дейност.

ЕСТЕСТВЕНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ НА АРГИНИН СА:

Ядки, сусам, пълнозърнест хляб, шоколад, овесени ядки, пуканки, желирани десерти, кафяв ориз, стафиди, всички храни, богати на белтъчини 

ПРИЛОЖЕНИЕ НА АРГИНИНА ВЪВ ФИТНЕСА:

Аргининът е изключително важна добавка за спорта. Той дава сила, енергия, високи нива на Растежен хормон, загуба на мазнини, здрава работа на работещия мускул, твърда и дефинирана мускулатура с множество изпъкнали вени.

ПРИЕМАНЕ НА АРГИНИН:

Аргининът се среща под формата на таблети, течен или на прах. Дозировките са различни, според нуждите и целите. Ако само целим да подобрим общото физическо състояние, то дозата от 2000 мг преди сън са добро начало.

Ако целта ни е да напомпваме мускулатурата дозата от 3-5 гр. преди тренировки е  добре да приемем 30 минути по-рано.

Ако целта е по-добра сексуална активност, дажба от 5-6 гр.30 минути преди акта са добро време.

ВНИМАНИЕ:

Аргининът не може да се използва от подрастващи до 14 годишна възраст.

При удебеляване и загрубяване на кожата трябва да сме на ясно, че приема на Аргинин е твърде голям. Такива резултати излизат след няколко седмици и голям прием, но резултата е обратим.

Аргинина налага нуждата от консумацията му при всяка физическа травма.

Приема на Аргинин в комбинация с Орнитин стимулира отслабването.