Баница със спанак и сирене

1
Добави коментар
yApple

Баница със спанак и сирене

от готварската книга на Красимира Крумова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори за баница
250 гр. сирене
3-4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1/2 пакет замразен спанак (250 гр.)
150 гр. извара
3 суп. л. олио
1/2 масло (75 гр.)
за поръсване-по желание (сусам, семена и др.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа се разбиват яйцата (като на едното яйце се отделя жълтъка, с който накрая ще се немаже баницата), прибавя се содата към киселото мляко, като шупне се изсипва в купата, сиренето се натрошава и заедно с изварата и спанака се разбърква с млечната смес.

Маслото се разтопява в микровълновата с олиото. Намаслява се тава. Най-отдолу се слага кора като се леко набръчква, намзва се с четка или се поръсва с лъжица с маслото. Отгоре пак кора (като всички кори при поставянето се набръчкват леко). След втората кора пак масло и се разпределя от плънката, така всичко се повтаря, докато се завърши с кора. Отгоре се намазва с колкото е останала от маслото и с разбития с малко вода жълтък. Нарязва се на парчета и се поръсва със сусам или семена за питки. Слага се да се пече в предварително загрята на 200 C фурна. Добър апетит!!!

Продукти:
кори за баница, сирене, яйца, кисело мляко, сода, спанак, извара, олио, краве масло, сусам, семена

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Подобни рецепти

Баница със сирене и спанак Банички със спанак и сирене

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »