Руснак е новият собственик на Спартак (Плевен)

1
Добави коментар
yApple

Арсен Арменяк се занимава с ММА боеве и други спортове

Руският гражданин Арсен Арменяк – промоутър на състезатели за ММА боеве и други видове спорт, ще бъде новият собственик на професионалния футболен клуб Спартак 1919 в Плевен.
 
Това съобщи председателят на новия борд на директорите на клуба Кирил Тодоров. 41-годишният Арменяк, който в момента има ангажимент в Италия, в близките дни – до седмица, ще бъде в Плевен, за да поеме собствеността на плевенския клуб и да се срещне с футболистите.
 
Вчера е финализирана сделката за прехвърляне акциите от досегашните собственици Иван Динов и Даниел Митов на новото дружество “Спорт инвестмънт интернешънъл“, което поема Спартак, представлявано от финансиста Кирил Тодоров.
 
В новия борд е изпълнителният директор Хари Казаков – отговарящ за спортно-техническата дейност. Тодоров заяви, че ще отговаря за финансовото състояние. Средствата до края на сезона са осигурени – по около 60 хиляди лева месечно, уточни той.
 
Старото ръководство е разплатило дълговете до 31 декември 2012 г. , а новото е поело всички плащания от 1 януари насам. Има депозирана оставка на старши треньора Красимир Бислимов – търси се нов треньор.
 
Ако в близките дни не бъде ангажиран нов, отборът временно ще се води от Хари Казаков и Николай Боянов.