Хрупкави бисквити с парченца шоколад

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Хрупкави бисквити с парченца шоколад

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г брашно
250 г краве масло
200 г натурален шоколад
180 г пудра захар (около една чаена чаша)
2 яйца
2 ванилии или есенция по избор
1 щипка сол
1 каф.чашка пудра захар за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното с щипка сол. Нарязваме на малки парченца маслото (от хладилника, за да е стегнато) и го прибавяме към брашното. Смесваме пудрата захар, яйцата и ванилията и разбиваме добре. Прибавяме яйчената смес към брашното. Разбиваме с кухненски робот или приставка за тесто на миксер.

Нарязваме шоколада на малки парченца и прибавяме към сместа, като разбъркваме малко, колкото да се смесят. Навиваме сместа на тънко руло и я овалваме в пудра захар. Завиваме във фолио и слагаме във фризера за поне едно денонощие. Преди да печем сладките изваждаме рулото за около 30 мин. от фризера и поставяме в хладилник. Режем на шайби рулото, като шайбите трябва да с дебелина 1 см и ги слагаме в тава, на дъното на която сме поставили хартия за печене. Рулото трябва да е тънко и шайбите да не са много дебели, тъй като увеличават обема си и придобиват подходяща форма при печене.

Печем бисквитите във фурна, предварително загрята на 180 градуса, за 6-7 мин. Много бързо стягат, така че не ги оставяйте за повече, дори и да ви се струват недопечени. В противен случай шоколадът може да придобие неприятен вкус, а и сладките да се деформират от прекомерното печене.

Продукти:
брашно, краве масло, шоколад, пудра захар, яйца, ванилия, сол, пудра захар

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »