Трюфели с овесени ядки

1
Добави коментар
yApple

Трюфели с овесени ядки

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 гр. масло
200 гр. захар
120 мл. прясно мляко
100 гр. млечен шоколад
2 суп. лъж. какао
100 гр. фъстъчено масло
300 гр. фини овесени ядки
150 гр. сурови лешници /орехи/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В тенджерка се смесват маслото, начупеният на парчета шоколад, захарта, млякото и какаото. Загряват се на среден огън, докато съставките се разтопят.   Разтопените продукти се изливат в купа. Към тях се добавя фъстъченото масло и се разбърква докато се разтопи и сместа стане хомогенна. Добавят се овесените ядки и се объркват хубаво. Сместа се оставя да изстине, докато започне да се стяга / това отнема около 1,5-2 часа/.

Лешниците /орехите/ се слагат в сух тиган и се запичат за 5-6 минути на силен огън. Разбъркват се често, за да не изгорят. Смилат се едро. От сместа за бонбоните с длани се оформят топчета, които се овалват в смлените лешници /орехи/. Бонбоните се поставят в хартиени чашки. Съхраняват се в добре затворена кутия в хладилник.

Продукти:
краве масло, захар, прясно мляко, шоколад, какао, фъстъчено масло, овесени ядки, лешници, орехи

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »