Пилешки бутчета с пушено сирене и бира

1
Добави коментар

Пилешки бутчета с пушено сирене и бира

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2-4 бр.пилешки бутчета
100 гр. пушено сирене
50 гр. кашкавал
1 ч.ч. бира
100 мл.вода
30 гр. масло
100 гр. заквасена сметана
сол на вкус
босилек
млян черен пипер
ситно нарязан магданоз
брашно за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилешките бутчета се подправят със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се запържват на силен огън от двете страни да се запечата месото. След като са готови бутчетата се подреждат в йена стъкло. На котлона се разтопява маслото, добавя се сметаната, нарязаното пушено сирене, бирата и водата. Бърка се до получаването на еднородна маса, добавя се сол, ако е нужно, черен пипер, босилек. С получената смес се заливат бутчетата и се пекат на 200 градуса за 15-20 минути. Когато е готово се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната да се разтопи. Ястието се сервира поръсено с магданоз.

Продукти:
пилешки бутчета, пилешко месо, пушено сирене, кашкавал, бира, вода, краве масло, заквасена сметана, сол, босилек, черен пипер, магданоз, брашно

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »