Китайски хороскоп за годината на Змията видяна 4586 коментари 1

1
Добави коментар
fruitcristal
fruitcristal

По китайския календар Годината на Черната Водна Змия започва на 10 февруари 2013 г.

Като начало трябва да споменем, че Змията, мъдрата и справедлива покровителка на годината, не би сторила зло на никого без уважителна причина. Има обаче знаци, които тя обича повече от другите и знаци, които трябва да са особено внимателни, за да не предизвикат недоволството й.

Маймуна

Маймуната ще се радва на приятни изненади през 2013 г. Със сигурност ще намери своята ниша, дори ако в началото на годината има известни затруднения в професионалната сфера. Нещо повече – сменяйки местоработата или типа работа, ще се окаже там, където ще може пълноценно да реализира способностите си.

Ръководството ще има полза от талантите ви, затова ще бъдете не само търсени, но и добре платени. Стремежът ви към кариерен растеж ще бъде оценен положително не само от шефовете ви, но и от колегите. Затова можете да разчитате на помощ отстрани.

През 2013 г. любовта може да ви изненада с няколко неприятни момента. Има вероятност да бъдете запленени от човек, който да се опита да ви използва за целите си. Избягвайте хората, които могат да ви привлекат с един единствен поглед. Впрочем това важи и за различните мистични ордени – всяка една привличаща ви религиозна организация може да се окаже машина за събиране на пари от нищо неподозиращите членове.

Петел

За Петела 2013 г. ще бъде изпълнена с интересни впечатления. Очакват го нови открития, разкриване на тайни, обучение за нещо нестандартно и пътуване към местата, концентриращи енергията на Вселената. Много е вероятно да заминете в чужбина в опит да докажете нещо. Например да отидете в Тибет, за да намерите себе си и да покажете, „че ви стиска“.

Не ви грозят финансови проблеми, стига да знаете точно за какво харчите спестяванията си. Дори излишните разходи по някой ваш каприз няма да ви създадат сериозни проблеми, ако успеете да получите полезен опит от ситуацията. Общо взето всички средства, дадени от вас за личното ви развитие, ще ви се върнат стократно.

Що се отнася до семейните отношения, там е възможно да се сблъскате с усложнения. И това ще се дължи именно на факта, че ще задоволявате жаждата си за знания и впечатления без компромиси и съветване с половинката. Ако обаче все още сте необвързани, годината на Змията обещава да ви зарадва с нова любов. Само гледайте да не изпуснете бъдещия си любим човек, гонейки загадки и удоволствия.

Куче

Годината на Змията едва ли ще донесе щастие на Кучето. Ще преподредите ценностите си, ще се стремите към промени във вътрешния и външния свят, а това винаги води до трудности, съмнения и неприятности. За сметка на това ще постигнете по-дълбоко разбиране не само на себе си и хората, които ви заобикалят, но и на знанията, на които сте посветили дълги години.

За вас 2013 г. ще премине в размишления, възможно е сериозно да се запалите по философията. Най-важното е да не позволите тази философия да се изроди в празна софистика и да не забравите за насъщния си, гонейки „смисъла на живота“ и абсолютната истина. Разбира се близките ви поначало ще ви помогнат, но това ваше състояние бързо ще им омръзне. После ще трябва да мислите самостоятелно за прехраната си.

Ако успеете да съчетаете хармонично душевните си терзания с обичайната си сфера на дейност, то тази година ще ви донесе печалба, за каквато не сте и мечтали. Що се отнася до личния живот, очаква ви взаимна любов с човек, който е в същото състояние като вас, а т.е. е застанал на кръстопът.

Свиня (Глиган)

За Свинята 2013 г. ще бъде доходоносна. Може да натрупате нови спестявания, продължавайки при това да водите нормален начин на живот. Но едва ли ще се издигнете по кариерната стълбица – няма да имате необходимата за целта амбиция, нито ще искате да се натоварвате прекомерно, да плетете интриги или да променяте каквото и да било. В обществения живот също едва ли ще участвате много активно. Затова основните вълнения през тази година ще ви се разминат и няма да засегнат професионалното ви развитие.

Що се отнася до личния живот, в тази област няма да се разминете с тревогите. Може да ви очакват нещастна любов или сериозни разногласия с брачния партньор. Ще се тревожите, ще се щурате, ще се опитвате да поправите нещата. Но всичките ви усилия ще са напразни, ако не намерите нестандартно решение.

Възползвайте се от годината на Змията, за да проявите мъдрост, хитрост и… външно лустро. За да победите, трябва да бъдете едновременно психолог, щедър дарител и загадъчен мистик. В общи линии – всичко е във вашите ръце.

Плъх

За плъха тази година ще бъде трудна. Ще се сблъскате със спънки в работата, плановете ви едва ли ще се реализират. Може да възникнат непредвидени препятствия по пътя към целта ви. Затова трябва да подходите много разумно към решенията си и да не поемате рискове. Възможно е да се наложи да смените професията. Най-добрият избор в случая ще е да се обърнете към словото и литературата, изразявайки гражданската си позиция със статии на социална тематика.

В Плъха обаче има нещо, което много допада на Змията – учението да се облича красиво и скъпо, както и целеустремеността. Възползвайте се от това. Намерете онази ниша, в която бихте искали да се реализирате и преследвате целите си докрай.

В любовта не всичко ще върви гладко. Нелогичните ви постъпки по отношение на близките дразнят Змията, затова през 2013 г. едва ли ще имате възможност да промените семейния си статут. При това обаче няма да ви липсват мимолетни връзки и афери.

Бик

За Бика 2013 г. ще бъде трудна заради проблеми в семейството или във връзката с половинката. Ще трябва да понесете отговорността за твърде много неща, и то не по ваш избор, а принудени от обстоятелствата или от близките си хора. Ако все още сте необвързани, това най-вероятно няма да се промени и през тази година. Но за Биковете е по-добре да не се женят през годината на Змията, за да не попаднат на доминиращ и манипулативен партньор.

Финансовото ви и служебно положение ще бъде на ниво. Свикнали сте да се трудите упорито, затова няма да ви уплаши необходимостта да продължите в същия дух. Ще трябва да продължите с нещо, започнато от вас преди години. Нови перспективи едва ли ще се открият. Затова ако ви е омръзнала работата ви, не бързайте да я напускате – ще ви бъде доста трудно да си намерите нова. За сметка на това настоящите ви занимания ще ви донесат не само признание от страна на шефовете, но и добри пари.

Тигър

Тигърът няма да има никакви проблеми през 2013 г., ако не реши да безделничи. Змията има страх от представителите на този знак, затова ще се намеси в живота им само ако пренебрегват задълженията си. Така че недейте да лежите на лаврите си и да злоупотребявате с положението си.

Паричният поток, създаден от вас през последните години с много усилия и професионализъм, ще продължи да пълни джобовете ви. Можете да разчитате дори на увеличение, стига да не се опитвате да постигнете печалба с долни методи. През 2013 г. ви очаква пътешествие, което ще промени много живота ви. Възможно е дори да се преместите в друг град или друга страна.

В личния живот едва ли ще се сблъскате със съществени промени. Отношенията в семейството ще бъдат достатъчно хармонични, ако не се нервирате за дреболии. Свободните Тигри ги очаква ново увлечение – някой непредсказуем човек ще им завърти главата. Тази връзка обаче едва ли ще завърши с брак.

Заек (Котка)

За Заека годината ще е благополучна, макар и сложна. Ще трябва постоянно да реагирате на променящите се обстоятелства, да се криете от някого, а понякога и да атакувате. Змията наблюдава бдително представителите на този знак, за да ги изяде или възнагради. Ще трябва да проявите хитрост, изобретателност и дори пробивност, за да не станете нейна жертва. Най-важното е да не се суетите напразно – премерете всяка своя стъпка и имайте ясна представа защо изкарвате пари и за какво искате да ги похарчите.

Не се заплесвайте във философстване и разговори за несъвършенството на света или държавната система. Те не само ще бъдат непродуктивни, но и опасни. През 2013 г. покупката на имот в провинцията или създаването на зеленчукова градина могат да се окажат сполучливи решения.

В любовта не всичко ще върви гладко – има вероятност да ви изневерят. Вие обаче бързо ще намерите утеха с друг партньор.

Дракон

През 2013 г. Драконът ще продължи устрема си нагоре, започнал преди няколко години. Той ще искри във великолепието си, а Змията ще наблюдава благосклонно успехите му. Ще ви се отворят нови възможности, а предишните победи ще добият повече гласност или материална отплата. Ще започнат да ви плащат за дейността ви толкова, колкото наистина заслужавате.

Змията ще ви бъде от полза и в личния живот – ще ви помогне да се успокоите и да определите какво точно искате от партньора си. Ако връзката ви е дългогодишна, но все още не сте женени, тази година ще трябва да изберете дали ще се обвържете сериозно или ще се впуснете в търсене на нова любов.

Ако пък сте женени отдавна, семейният живот ще ви зарадва с дете и взаимно разбиране на съпрузите. Само не се впускайте в неразумни харчове – Змията не одобрява подобно поведение и ще направи така, че да ви потрябват средства за нещо много важно. Ако все още нямате партньор, очаква ви нова любов или поредица от кратки увлечения.

Змия

За Змията годината ще е чудесна. Това е вашето време, можете да правите, каквото си поискате. Всички авантюри и начинания ще приключат с успех, а рискованите предприятия ще ви донесат печалба. Змията ще усеща много добре какво се случва около нея, затова няма да допусне грешки в работата си, социалните контакти и личните отношения. Мъдростта и житейският опит ще ви помогнат да избегнете препятствията по пътя си, а интуицията ще ви подскаже кога да правите вложения и кога да пестите.

Кариерата ви ще тръгне нагоре, ще получите нови изгодни предложения. Има вероятност и да участвате в продължителни и успешни командировки. Най-важното е да не се притеснявате „да напуснете гнездото си“ – не отказвайте възможността да подредите живота си на ново място. Това ще донесе не само пари, но и щастие в личния живот.

В любовта всичко ще върви така, както бихте искали. Ако сте настроени за брак, тази година най-вероятно ще стане годината на сватбата ви. Ако пък държите повече на свободата си, няма да ви липсват любовни приключения – мимолетни и прекрасни.

Кон

През 2013 г. Коня го очаква благополучие, стига да не реши да сложи всичко на карта заради нова любов. Тази любов ще се окаже мимолетна, но няма да можете да върнете предишното си положение. От друга страна ако продължите да се трудите с предишния си хъс, ще се радвате на стабилни доходи и повишение. Змията ви цени и уважава, затова ще ви подари спокойна и стабилна година. Възползвайте се максимално от това, без да се увличате в любовни трепети.

През 2013 г. ви очаква и откритие. Възможно е да намерите в себе си нови таланти, за които не сте подозирали преди. Вместо от земни и финансови въпроси може да започнете да се интересувате повече от мистика и изотерични знания. Ако си намерите достойни учители, ще преуспеете и в това. Нещо повече – около вас ще се съберат адепти, които с удоволствие ще ви последват заради обаянието ви.

През 2013 г. можете да повторите грешката от предишния период, залагайки всичко на карта заради любовта. подчинете се на този свой устрем, само ако сте напълно сигурни, че партньорът ви ви обича не по-малко. Ако пък сте вече семейни, случаят е обратен – деловите амбиции могат да нарушат хармонията и взаимната любов в семейството.

Коза (Овца)

За Козата 2013 г. ще е година на развлеченията. Ще ви забавлява всичко, което се случва около вас или просто в страната, в която живеете. Това отношение може както да ви помогне, така и да ви изиграе лоша шега.

От една страна всичко, което намерите за забавно, ще стане за вас повод за самоусъвършенстване, а това несъмнено ще е полезно. От друга страна обаче лекомислието ви, склонността ви да клюкарствате и безотговорното ви отношение към парите неведнъж ще ви поставят в трудни и двусмислени ситуации.

Постарайте се да запазите баланс във всичко, което правите. Тогава годината ще бъде успешна и доходоносна за вас. Предстои ви също така да проявите хитрост, да плетете интриги и да манипулирате околните. Тези действия не винаги ще бъдат сполучливи, но винаги ще има достойна причина за тях.

В любовта Козата ще започне да търси изгодата. Избирайки си половинка, ще го правите с оглед на статута и платежоспособността на партньора. Внимавайте обаче – можете самите вие да се окажете в ролята на „дойна крава“.