Здраве и красота от Мъртво море

4
Добави коментар
Galana
Galana

Здраве и красота от Мъртво море

Минералната кал е сред един от безценните продукти на Мъртво море. Естественият водоем е разположен на 400 метра под морското равнище. Съставът на водите и калта е уникални, което дава възможност да бъдат използвани за различни терапии в помощ на организма и различни заболявания. Черната кал съдържа органични вещества, смесени с минерали и соли от морето. В нея са открити много важни за човешкия организъм микро и макроелементи – калций, магнезий, органичен азот, натрий, фосфор, желязо, мед, цинк, хлор, селен и др. Тези елементи са отговорни не само калта, но и различните козметични продукти, които са били разработени на база на солите и калта на Мъртво море, да притежават сложен оздравителен комплекс, като даряват здраве на всички органи от човешкото тяло. Заради минералният й състав се препоръчва при ставни и кожни проблеми, при проблеми с нервната система и др.

Още през миналия век по бреговете на Мъртво море отварят врати редица спа центрове, в които хиляди хора получават така търсеното облекчение от редица болести, предимно кожни и ревматични заболявания. Тази терапия успешно повлиява лечението на плексити, артрити и псориазис. Богатият състав на калта позволява тя да въздейства пряко върху регенерирането на клетките, да подобри еластичността на кожата и да намали или дори напълно изчисти екземите. Използвана като козметично средство, води до разширяването на съдовете, ускоряването на кръвообращението и обменните процеси.

ВАЖНО: Ако публикацията Здраве и красота от Мъртво море ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: