Класиката Надал – Федерер на 1/4-финал в Индиън Уелс

2
Добави коментар

Рафаел Надал ще се изправи срещу Роджър Федерер на 1/4-финалите на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс. Испанецът се наложи трудно над латвиеца Ернестс Гулбис с 4:6, 6:4, 7:5, а швейцарецът също постигна трисетова победа над сънародника си Станислас Вавринка с 6:3, 6:7(4), 7:5.

Надал прекъсна победната серия от 13 поредни успеха за Гулбис. Латвиецът изигра своя 14-и мач за 19 дни и все още няма успех срещу левичаря от Манакор от 5 опита. „След всички проблеми, които имах, успях да се фокусирам върху играта си и да спечеля. Оценявам истински всеки момент и всяка победа“ – каза носителят на 11 титли от Големия шлем след успеха си снощи.

От своя страна четирикратният шампион Федерер постигна 10-а поредна победа над Вавринка и продължава да търси първата си титла от АТР от август насам.

Това е първи случай, в който класиката Надал – Федерер ще се играе в толкова ранна фаза на турнир след 2004 година насам. „В миналото този мач обикновено се играеше на финал, сега се срещаме доста по-рано, което определено е липса на късмет при жребия и за двама ни“ – коментира Федерер.