Николай Желев и Цветомир Жеков ще са новите кметове на Триадица и Изгрев

1
Добави коментар

Още утре предложенията за районни кметове на „Изгрев” и „Триадица” ще се гласуват, заедно с премахването на настоящите кметове. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти при инспекция на инсталация за компостиране на зелени отпадъци на площадка „Хан Богров”, предаде Агенция „Фокус”.

„За район „Триадица” това е Николай Желев, а за район „Изгрев” – Цветомир Жеков – досегашният зам.-кмет на район Сердика, който беше предложен от районни кметове. В момента продължава проверката в район Изгрев. За мен е важно новите кметове да са почтени хора, да спазват законите и да организират веднага работата в районите. Не познавам лично хората, но най-важното е, че постоянният контрол е гаранция, че дори и да има нарушения, всички следват съответните санкции” , каза още Фандъкова.

„Звеното за вътрешен одит за последните 3 години направи 29 проверки в районни администрации. При 2 от тях бяха констатирани сериозни нарушения – в „Триадица” и в „Овча купел”. Това продължава – тази година имаме заложени три проверки в Средец, Илинден, Студентски град и тази извънредна в район Изгрев. Това са планови годишни проверки, за които няма конкретна причина, защото смятам, че всички трябва да се проверяват.”, допълни кметът Фандъкова.

Етикети: