Хлебчета със сушени домати и лук

1
Добави коментар

Хлебчета със сушени домати и лук

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. бяло брашно + 50 гр. за доомесване
150 мл. прясно мляко
50 мл. вода
3 бр. яйца
3 с.л. свинска мас
80 гр. краве масло
1/2 пакетче суха мая
1 с.л. захар
10 гр. сушени домати
3 глави стар лук
риган
черен пипер и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в половината прясно мляко (като предварително затоплете млякото до около 40 градуса). Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти – брашно, вода, останалото прясно мляко, яйцата, риган, омекналото краве масло и свинска мас. Започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете го да втаса (да удвои размера си двойно).

През това време пригответе плънката. Нарежете на лунички лука и на ивици сушените домати. В загрят тиган със зехтин запържете лука до златисто. Прибавете сушените домати. Овкусете със сол, черен пипер и щипка риган. Разточете тестото на тънко. Разпределете равномерно плънката отгоре. Завийте на руло. Нарежете питките и подредете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с яйце отгоре и оставете да втасат отново. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Добър апетит!!!

Продукти:
брашно, прясно мляко, яйца, свинска мас, краве масло, суха мая, захар, сушени домати, лук, риган, черен пипер, сол

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »