Пилешки крилца с гъби

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Пилешки крилца с гъби

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Една тарелка около 500-600 г. пилешки крилца
500 г. гъби
1 малка глава лук- настърган
1 каф.лъж. черен пипер
1 каф.лъж. къри
1 чаена лъж. червен пипер
1 суп.лъж.брашно
1 каф.чаша олио
малко краве масло (за да стане по-ароматно ястието)
вода – 1 л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Заливаме крилцата с вода и когато започне да кипи, изливаме и измиваме добре пилешките крилца. Наливаме 1 л. топла вода и варим 10 минути. През това време почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на резенчета. Бланшираме гъбите в гореща вода. Изваждаме крилцата от бульона и запържваме кратко в 1 каф.чашка олио. Слагаме запържените крилца в огнеупорен съд с капак (който предпочита, може да сготви ястието в глинен гювеч). В същата мазнина, пържим гъбите и настърган лук. Овкусяваме с черен и червен пипер, къри, сол на вкус. Поръсваме 1 суп.лъж. брашно. Заливаме с бульона от варенето на крилцата. Всичко прехвърляме в огнеупорната тенджерка при крилцата. Разбъркваме добре, добавяме малко краве масло. Запичаме в гореща фурна до готовност. Поднасяме с гарнитура от ориз със зеленчуци.

Продукти:
пилешки крилца, гъби, лук, черен пипер, къри, червен пипер, брашно, олио, краве масло, вода

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »