Пилешки сърца върху канапе от ориз

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Пилешки сърца върху канапе от ориз

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр пилешки сърца
сол
черен пипер
дафинов лист
1 глава лук
1 морков
4-5 големи пресни печурки
масло
1 с.л.доматено пюре
1 с.л. соев сос
1 к.ч.бяло вино
1 щипка къри
чубрица
250 гр ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилешките сърца се сваряват в подсолена вода заедно с малко черен пипер и дафинов лист. Загрява се маслото и добавяме лука и моркова, нарязани на едро. След като омекнат добавяме гъбите и след като се изпари водата слагаме сърцата /отцедени от водата/. Овкусяваме с доматеното пюре, соевия сос, виното и останалите подправки. Сваряваме ориза в съотношене 1:3 заедно с малко сол и черен пипер. Изсипваме ориза в плато, а върху него готовите сърчица.

Продукти:
пилешки сърца, сол, черен пипер, дафинов лист, лук, моркови, гъби, печурки, краве масло, доматено пюре, соев сос, бяло вино, къри, чубрица, ориз

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »