Няколко важни неща за Титан

19
Добави коментар

Титан е първа по рода си технология, използваща инфрачервена светлина за стимулиране синтеза на нов колаген.

 

Болезнена ли е процедурата?

 

Не. С всеки един импулс на Титан имате усещането за краткотрайно затопляне на третирания участък. Има предварителен импулс на охлаждане (около 3 секунди), след това се подава същинския импулс, който вкарва количеството топлина и отново следва охлаждащ импулс. Целият цикъл за един третиран участък има продължителност около 10 секунди.

 

Кой е идеалният кандидат?

 

Тъй като при тази процедура се загрява тъканта, разположена дълбоко под повърхностния слой на кожата, пациенти от всеки тип кожа, възраст, мъже и жени могат да бъдат третирани с Титан.

 

Идеалният пациент може да бъде определен като „пациент, който има увиснала кожа и малко излишък на подкожна мастна тъкан“, защото това, което се цели с титана е да се стегне кожата и еластиновите влакна, а не да се стопят излишните мазнини.

 

 

Изключително добре се повлиява стягането на кожата на корема при жените след раждане. Тяхната кожа е много реактивна и те виждат много бързо добър резултат.

 

Колко процедури са ми нужни? Кога ще видя резултата?

 

Обикновено една процедура дава много добър резултат при повечето пациенти. При някои от тях резултатът е незабавен.

 

 

При повечето, за един максимален и завършен резултат е необходимо от три до шест месеца след процедурата – времето, необходимо за формирането на нов колаген и възстановяване еластичността на кожата.

 

Тествана ли е процедурата?

 

Процедурата Титан е внимателно проучена в множество клиники по цял свят. Тя е сертифицирана и одобрена за третиране на бръчки и стягане на кожата, както и хистологично е доказан синтеза на нов колаген след процедура с Титан.

 

Колко дълго продължава ефекта от Титан процедурата?

 

Ефектът от Титан процедурата е постоянен. Произведеният нов колаген се запазва и не се резорбира както при терапиите с хиалуронова киселина или ботокс например. Няма времеви измерител, но важно е да се знае, че естествените процеси на стареене няма как да бъдат спрени напълно, могат да бъдат забавяни.

 

Процедурите с Титан могат да бъдат описани като „слагане на колаген в резерв“ и колкото повече протектираме нашата кожа от слънцето, тютюнопушене и др,  храним се правилно, то може да се каже, че рзултатите от титана са постоянни и дълготрайни във времето.

 

Статията е любезно предоставена от: